kotecek 19.03.2008 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Czesc Witam Buduje sie w okolicach Nowego Brzeska, co prawda jest to juz nalopolskie, ale pol dziecinstwa spedzilam w swietokrzyskim, mam meza scyzoryka i ekipe tez bedziemy miec scyzorykow Wiec sie dopisuje do grupy swietokrzyskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorisN 19.03.2008 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Darex ja jadę na Targi dopiero drugi raz, ale ostatnie wspominam dosyć dobrze... zwłaszcza jak nie mam ich do czego porównać Witaj Kotecek w naszej grupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 20.03.2008 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Dziekuje i zaluje, ze nie moge pojechac na targi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dodka 26.04.2008 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2008 dzień dobry znów wszystkim, ale tu cisza!!!! mam pytanie gdzie w kielcach kupowaliscie materiał na dach chodzi mi o blachodachówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INWESTORKA71 28.04.2008 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Witam !Jestem na etapie wykończeniówki(która naprawdę wykańcza) i potrzebuję namiary na płytki do salonu.Mają być oczywiście :praktyczne , ładne i tanie ) Gdzie w naszych stronach można coś takiego kupić?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorisN 05.05.2008 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 My kupiliśmy już w grudniu w Staszowie - Blachy Pruszyński model Kron kolor cegła. Jeśli chodzi o płytki to nie jestem na tym etapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamkag 17.06.2008 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Witam Wszystkich Budowniczych i Budujących z naszego regionu (jest może ktoś z okolic Starachowic?) My dopiero zakupiliśmy działkę i nieśmiało marzymy o budowie, ale rozpoznanie czas zacząć. Nasze myśli błądzą w kierunku drewniaka, czy ktoś z Was może zna jakieś ekipy budujące w drewnie, lub ludzi którzy takie domki wybudowali. Czy wogóle możecie cośkolwiek na ten temat podpowiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frupper 26.06.2008 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Odnośnie projektu przeglądnąłem szybko przy kawie porannej.Zlikwidowałbym przejście do garażu z domu,połączyłbym kotłownie z pomieszczeniem sanitarnym na dole w jedna całość pod warunkiem , że nie będziecie mieli pieca na ekogroszek lub tradycyjnego.Jestem zwolennikiem układu otwartej kuchni z salonem.Na pietrze zlikwidowałbym ten niby śmieszny taras w sypialni.tak jak jest to w pomieszczeniu nr 2 . Odnośnie wyboru materiału to proponowałbym Ci Ytong 36,5cm mam pobudowany dom z takiej szerokości bloczków i jest dom naprawde ciepły.Mieszkam od maja ogrzewam dom tylko kominkiemi jest ciepłutko zużyłem gazu aż 300m3 od tego czasu Jeżeli będziesz chciała wydać kaskę na 40 cm bloczki to twój wybór .Bardzo mało ludzi decyduje się na gr 40 cm ze względu na róznicę w cenie. Odnośnie solbetu to nie ma porównania ,napewno będziesz musiała ocieplić dom.Ytonga się nie dociepla styropianem bo nie ma takiej potrzeby. Jeżli zdecydujecie sięna zakup materiału to będę miał przyjemnośc się z wami spotkać pewnie,Zapytam z ciekawości w której części Sandomierza będziecie budować Wasz dom? Mam kilka swoich spostrzeżeń co do powyższych opinii - grubość bloczka z betonu komórkowego (z rozmysłem nie używam nazw handlowych) nie jest jedynym wyznacznikiem niezbędnym do obliczenia wsp. przenikania - równie ważna jest cecha określająca gęstość tego materiału - na przykład bk o grubości 36 cm i gęstości 500 ma wsp. 0,44 a bk o grubosci 42 cm ale gęstości 600 ma niestety wsp. 0,46 - więc okazuje się że grubsza ściana nie zawsze jest cieplejsza. Co do ocieplania - decydując się na ten materiał należy zdawać sobie sprawę z konsekwencji - ocieplanie bk steropianem jest wg mnie nierozsądne - ze wzgledu na dużą przepuszczalność wodną bk punkt skroplenia pary wodnej jest bardzo blisko zewnętrznej ściany i szczelne jej odizolowanie od zewnątrz na pewno nie posłuży jej dobrze. Ktoś powie że udział pary wodnej odprowadzanej przez ścianę to tylko 5-8% ogólnej ilości - ok. ale już taka ilość szczególnie w punktach styku bk z elementami np. żelbetowymi (nadproża , balkony, wieńce) zaowocuje grzybem i zawilgoceniem. Sytuacja taka pogłębi się w przypadku nieefektywnej wentylacji. Ja zaczynając budowę z bk 8 lat temu wiedziałem ,że jeżeli będę ocieplał to będzie wełna mineralna razem z paroprzepuszczalnymi klejami(drozszymi niestety od tych do steropianu) i tynk mineralny - i nie żałuję. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek1204 03.07.2008 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Poszukuję solidnego producent schodów drewnianych w naszym rejonie,o rozsądnych cenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frupper 04.07.2008 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Mogę podać namiary na dobrego wykonawcę z niewygórowanymi cenami - nie jest z naszego regionu - okolica Limanowej - jeśli pasuje dam na PW (razem ze foto schodów wykonanych u mnie przez niego)pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek1204 04.07.2008 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 I dojedzie zrobić pomiar ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frupper 04.07.2008 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Podejrzewam ,że tak - realizuja bardzo dużo zleceń w pd. świetokrzyskim więc przy okazji któregoś pobytu nie powinno być problemu - do mnie dojechali specjalnie - ale mieli spore zlecenie - dwa poziomy schodów drewnianych z pełnymi zabiegami i 100 m2 podłóg drewnianych na legarach - myślę że spróbować pogadać można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natali56 08.07.2008 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Witam.Może ktoś wie, gdzie w naszym województwie znajdują się szkółki ogrodnicze. Muszę zakupić dużo roślin aby zagospodarować jakoś teren wokół budowy, a ceny w agrocentrum pod Kielcami są powalające. Gdzie kupujecie roślinki do swoich ogrodów?Mieszkam przy trasie Kielce- Końskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dodka 14.07.2008 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 jeśli ktoś ma zamiar kupować dachówke i radzę iść do akpolu maja niezłą promaocje na dachówke robena pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BZYQ 22.07.2008 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Witam wszystkich budujacych mam kilka wątpliwosci i szukam odpowiedzi na nurtujace mnie pytania:1 komin murowany czy systemowy, jesli systemowy to jaki, bo rozbieżności w cenach sa znaczne..jaki kociioł CO, tzn, jakiego producenta nasz lokalne defro, czy moze jednak ling lub hef mam nadzieje ze wyrazicie swoje opinie pozdrawiam BZYQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanejek 31.07.2008 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Witaj Grupo Świętokrzyska! Robię rozbudowę domu wzniesionego z piaskowca pińczowskiego, tzw. pińczaka. Część istniejącą chcę ocieplić, tylko są obawy, co do technologii w jakiej powinno to być wykonane. Podobno jakiekolwiek próby ocieplania są niebezpieczne, ale ja nie chcę w to wierzyć Czy ktoś wie jak powinno ocieplać się mur z piaskowca?? Może macie namiary do kogoś, kto się na tym powinien znać. Może ktoś z okolic Pińczowa jest w stanie mi pomóc. Może spotkaliście się z tym problemem... Pozdrowienia od grupy nadarzyńsko-grodziskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjas 04.08.2008 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 witam serdecznie wszystkich budujących potrzebuję niedużej ilości bloczków betonowych, wiec może jest ktoś w okolicach Sandomierza lub Staszowa komu zostało trochę po budowie-chętnie odkupięzainteresowanych prosze o kontakt nr tel.0661253102 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanejek 05.08.2008 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Witaj Grupo Świętokrzyska! Robię rozbudowę domu wzniesionego z piaskowca pińczowskiego, tzw. pińczaka. Część istniejącą chcę ocieplić, tylko są obawy, co do technologii w jakiej powinno to być wykonane. Podobno jakiekolwiek próby ocieplania są niebezpieczne, ale ja nie chcę w to wierzyć Czy ktoś wie jak powinno ocieplać się mur z piaskowca?? Może macie namiary do kogoś, kto się na tym powinien znać. Może ktoś z okolic Pińczowa jest w stanie mi pomóc. Może spotkaliście się z tym problemem... Pozdrowienia od grupy nadarzyńsko-grodziskiej. Sprawa się powoli rozwiązuje. Pomógł mi Wojewódzki Konserwator Zabytków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premini 06.08.2008 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Witam Wszystkich ! Poszukuję pilnie sprawnej ekipy malarzy w okolice Kielc do większej roboty. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek1204 21.09.2008 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 Poszukuję wykonanwcy zabudowy kuchni. Z Kielc lub okolic. Z większyh znam tylko DEK . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts