Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Witam,

My również ze świętokrzyskiego :)

Budujemy loreto II z archigraph - oczywiście bez poprawek się nie obyło ;)

http://www.archigraph.pl/projekt/loreto-ii.html

Stan surowy zamknięty + elektryka. W tym sezonie zamierzamy na pewno tynki wewnątrz i wylewki + część hydrauliki.

Potrzebuję kogoś w przystępnej cenie do tynków. Za ewentualny namiar na taką osobę z góry dziękuję :)

Pozdrawiam

• 1 month później...
  • 4 weeks później...

Witam po długiej nie bytności na forum .

Popłynałem również jak Kasia.

Jestem w troszkę lepszej sytuacji bo dom budowałem z Ytonga nie mam docieplenia więc schnie w oczach.Dom już wymyty i poździerane gładzie tynk gipsowy pod nim w bardzo dobrym stanie nie wymaga skuwania.

Stoje przed dylematem zakupu pieca do tej pory posiadałem DOMINA OASI C 24 E firmy Ferolli

Wiszący dwufunkcyjny kocioł gazowy z miedzianym

wymiennikiem, zasobnikowym podgrzewaczem wody ze stali nierdzewnej, elektronicznym zapłonem

i kontrolą płomienia.Części do tego pieca są drogie. Obecnie nie ma go juz w produkcji.Próbowałem go reanimować po całkowitym zalaniu ale bez efektów

czy ktoś z was zajmuje się temtem piecy CO lub mógłby mi polecić kogoś kto zna się ipoleciłby mi jakiś konkretny model

Jakoś uśpione to nasze świętokrzyskie.A może przez sen ktoś podzieli się namiarami na sprawdzonego speca od schodów drewnianych?

oooo, ja też chętnie przygarnę namiary na ludzia od schodów.

Ja mogę polecić elektryka, hydraulika i ludziów od dachu. Ach i ekipę od ociepleń też świetną znam.

Tylko tynkarzy brak....macie jakieś namiary na tynkarzy? Tynki cementowo-wapienne.

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
czy ktoś z Was ma może okna od P. Pawlika z Brzezin/k Morawicy?

lub może wiecie coś na ich temat?

proszę o opinię bo nigdzie nie trafiłam

Właśnie zamontowaliśmy okna od Pawlika. Jestem bardzo zadowolona - cena wysoka ale jakość też.

ps. my też budujemy w okolicach Morawicy - Dom w świetliku.

Edytowane przez sylwiaitomek
dopisanie tekstu

Witam,

Pozostały mi na placu budowy rury kanalizacyjne kamionkowe szkliwione od wewnątrz, niemieckiej firmy.

Parametry:

Rura STG-1 Norma EN295-1; długość 2,5 m; 5 szt; fi 150

Rura STG-2 Norma EN295-1; długość 1,5 m; 4 szt; fi 150

Moze komuś sie przyda sprzedam w dobrej cenie, odbior osobisty w Miedzianej Gorze.

kontakt: [email protected]

Pozdrawiam