darcjusz 06.11.2017 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2017 Witam, dach pełne deskowanie papa. Chodzi o ściany szczytowe na obecna chwilę są one prawie na styk z deskowaniem . Czy dobrze robie jesli wycinam 15 cm ściany od desek w szpare którą chcę umieścić wełnę czy miedzy ściana szczytową a deskowaniem musi być zachowana szczelina wentylacyjna 3 cm?czy dawać w szczytowej na styk więc bedzie przylegała do ściany i do deskowania na styk. Sciana solbet. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel Sowinski 06.11.2017 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2017 Tnij i wklej styropian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darcjusz 06.11.2017 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2017 nie lepiej wełna niż styropian? przeciez styropian się nie rozepcha dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darcjusz 06.11.2017 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2017 różne opinie sa na ten temat to już nie wiem w jaki sposób to zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 07.11.2017 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2017 różne opinie sa na ten temat to już nie wiem w jaki sposób to zrobić Styropian i pianka. Akurat w tym miejscu szpara wentylacyjna nie jest potrzebna. Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darcjusz 08.11.2017 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2017 czy mozna w te wstawki zamiast murowac wstawic styropian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slyder 09.11.2017 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2017 Styropian i pianka. Akurat w tym miejscu szpara wentylacyjna nie jest potrzebna. Jan mógłbym prosić o wyjaśnienie tego zdania ?Przy założeniu że ściana szczytowa ma 24 cm styropian często 20 to jest prawie pół metra materiału. Czy na prawdę nie musi być w tym miejscu szczeliny wentylacyjnej ?Z jednej strony papa z drugiej styropian to czy deski nie będą w takim wypadku gnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 09.11.2017 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2017 mógłbym prosić o wyjaśnienie tego zdania ?Przy założeniu że ściana szczytowa ma 24 cm styropian często 20 to jest prawie pół metra materiału. Czy na prawdę nie musi być w tym miejscu szczeliny wentylacyjnej ?Z jednej strony papa z drugiej styropian to czy deski nie będą w takim wypadku gnić A od czego ma" gnić".Jak np. blacha leży bezpośrednio na ogniomurze to coś gnije? Rób jak mówię. Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slyder 10.11.2017 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2017 ok dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 10.11.2017 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2017 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?232040-O-murarzach-dyletantach-i-ca%C5%82ej-czeladzi-projektuj%C4%85co-wykonuj%C4%85co-nadzoruj%C4%85cej tu jest cały wątek.. o tym.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darcjusz 11.11.2017 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2017 chłopy macie jakiś patent na sznurowanie szczeliny wentylacyjnej? ja wkręcałem wkręty i nawijałem ale chyba cos nie tak bo może te nawijanie odpuścić. może że wkręt i prosto przykręcony z łebka omyka sie sznurek. Dajcie jakąś rade jak to fachowo i sprytnie sie robi. Nigdzie nie ma o tym na internecie a chcę to zrobić dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 12.11.2017 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2017 chłopy macie jakiś patent na sznurowanie szczeliny wentylacyjnej? ja wkręcałem wkręty i nawijałem ale chyba cos nie tak bo może te nawijanie odpuścić. może że wkręt i prosto przykręcony z łebka omyka sie sznurek. Dajcie jakąś rade jak to fachowo i sprytnie sie robi. Nigdzie nie ma o tym na internecie a chcę to zrobić dobrze Nie sznuruj. Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SO-JER 12.11.2017 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2017 https://www.sukces-zamocowania.pl/sklep/pliki/produkty/d_4105_Skoble_ocynk_30x30_1.jpg nie musisz dziękować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darcjusz 12.11.2017 15:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2017 https://www.sukces-zamocowania.pl/sklep/pliki/produkty/d_4105_Skoble_ocynk_30x30_1.jpg nie musisz dziękować tak myślałem ale juz wiem, że myślałem dobrze. dziekuję JAN jak to nie sznurować ? wszedzie sznurują nawet na filmach producentów wełny tak jest w instrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 12.11.2017 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2017 tak myślałem ale juz wiem, że myślałem dobrze. dziekuję JAN jak to nie sznurować ? wszedzie sznurują nawet na filmach producentów wełny tak jest w instrukcji. Sznuruj tylko po wełnie. Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 12.11.2017 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2017 Ja wbijałem papiaki do połowy i po owinięciu sznurka kolejno dobijałem przez co sznurek się dodatkowo naprężał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darcjusz 12.11.2017 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2017 Sznuruj tylko po wełnie. Jan jan odpowiada zagadkowo zauwazyłem hehe wszyscy w świecie sznurują z tego co sie orientuje a tu gość.. fachowiec czytając posty mówi, żeby nie sznurowac ot człowiek ma dylemat a co inni o tym sądzą ? w srode zaczynam robote to mam czas na przemyslenie :) jak nie sznurowac to co ze szczeliną wentylacyjną wełna 15 cm sie nie rozpręży- nie zasłoni tej szczeliny? papiaki tez spoko pomysł. nie będzie sie omykał sznurek tak jak u mnie na stożkowych łbach we wkrętach do drewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darcjusz 20.11.2017 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2017 próbowałem różnych sposobów Myślałem, że najlepszym będzie na skoble ale kiepsko szło nie dało się na bieżąco naciągać. najlepsze sa papiaki wbite pod lekkim kątem tym bardziej sznurek sie nie omyka. Można na pewnym etapie sznurowania wbić do konca i naciąg jest już utrzymany póżniej lecimy dalej z naciaganiem Próbowałem bez sznurowania szczeliny tak jak kolega podpowiadał powiem , że lipa na maxa szczelina się zasłania . dałem wszedzie sznurowanie jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Khornes84 14.12.2018 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2018 Witam Wykonawcy dachu domurowali ścianę szczytową prawie do samego dachu (przerwa ok 2cm) Moje pytanie brzmi czy jest sens wycinać część ściany szczytowej i wstawienie 20 x20 cm styropianu czy to coś da. Dlatego piszę że część bo ściana ma 40 cm a wycięte byłoby 20 cm, ponieważ nie chcę uszkodzić zewnętrznego ocieplenia i tynku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalck81 14.12.2018 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2018 Teraz jest idealna pora aby samemu znaleźć odpowiedź na to pytanie. Popatrz po dachach tak z rana do 9-10 rano, tam gdzie na dachach są linie bez śniegu/szadzi/mrozu pokrywają się ze ścianami... Nie potrzeba termowizji żeby widzieć którędy ucieka ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts