belinea 07.11.2017 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2017 Witam W tym roku miałem mieć postawiony taras z desek (modrzew syberyjski), olejowany. Niestety (sic) budowa uległa znacznym opóźnieniom i teraz wykonawca jest dopiero na etapie montowania legarów. Mamy dwie opcje - kontynuować prace i rozpocząć proces olejowania i montażu desek. Lub odłożyć to na wiosnę. Mój podstawowy problem jest taki, że owe opóźnienia stały się powodem mojego konfliktu z wykonawcą i on teraz chce 'uratować' sytuację zamykając konstrukcję jeszcze w tym roku. Ja natomiast mam obawy, że pogodowo na taką pracę jest już w tym roku za późno. I nie chodzi mi tyle o komfort wykonawcy (choć, mimo nawet sporu, w moim interesie jest aby ten komfort był i nie zaniżał jakości pracy) co o wpływ niskich temperatur na drewno, wydłużony czas schnięcia (pomysł jest aby malować i 'suszyć' w garażu) itp. Wykonawca oczywiście twierdzi, że 'będzie dobrze' ale ja średnio mu wierzę. Co sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts