misiekle1985 07.11.2017 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2017 Witam Mam taki problem cieknie/kapie między kominem a blachą opierzeniem, od strony szczytu i od strony z której zawiewa wiatr. przynajmniej tak wygląda z wewnątrz zdjęcia poniżej. Komin z cegły klinkierowej dziurawki od góry 3 warstwy cegły pełnej na zaprawie specjalnej do klinkieru fugi zewnętrzne zlicowane z cegła czapka też z tej zaprawy. Jakiś pomysł jak zlokalizować wyciek? . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil30cm 07.11.2017 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2017 Sprawdzić opierzenie a jak nie ma winy to na 100% komin napił się wody i dzięki temu że zaoszczędziłeś na cegle pełnej masz problem. Deszcz pada prawie cały rok. Fuga napiła się w końcu wody i wyrzuca na dole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 14.11.2017 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2017 Na podstawie tak zrobionych zdjęć nie można nic powiedzieć. Potrzebne zdjęcia z dalszej odległości oraz z zewnątrz. Jak jest wcinka w komin to niezbędna będzie impregnacja fug. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paula-kal 20.12.2017 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2017 Witam. Pomocy proszę. Spójrzcie jak zakończył mi dekarz gąsior wokół komina, dla mnie to jest nie do przejścia. Proszę o opinie jak powinno to wyglądać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paula-kal 20.12.2017 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2017 Witam. Pomocy proszę. Spójrzcie jak zakończył mi dekarz gąsior wokół komina, dla mnie to jest nie do przejścia. Proszę o opinie jak powinno to wyglądać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paula-kal 20.12.2017 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2017 Mam jeszcze jedno pytanko? Czy trójniki na dachówce ceramiczne powinny być idealnie dopasowane czy odstają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 20.12.2017 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2017 Witam. Pomocy proszę. Spójrzcie jak zakończył mi dekarz gąsior wokół komina, dla mnie to jest nie do przejścia. Proszę o opinie jak powinno to wyglądać? Podstawowa sprawa to komin nie powinien stać w narożu dachu. Czy to można było inaczej można. Np dekarz może wziąć młotek do reki wytłuc dziurę w kominie i założyć ładny cały gąsior. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil30cm 20.12.2017 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2017 Nie do przejscia jest ten komin w narożnikowej. Tragedi nie ma. Co do trojnika to nie pasują idealnie i trzeba dluugo dopracowywac a nigdy idealnie nie bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 20.12.2017 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2017 fajnie wygląda. gdzie jest blacha? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 20.12.2017 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2017 aaaaa ten komin to hen hen. Ale gąsior bardzo ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 20.12.2017 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2017 Z pewnością projektant tak nie zaprojektował wiec kto dokonał zmiany w projekcie? Dekarz nie jest cudotwórcą. Zrobił co mógł i zrobił to przyzwoicie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts