Kmil_ 08.11.2017 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2017 Witajcie, 'Za chwilę' będę potrzebował jakiegoś mądrego rozwiązania jeśli idzie o otwieranie i zamykanie drzwi. A uściślając, chodzi o zamek do drzwi w mieszkaniu wynajmowanym na doby. Nie uśmiecha mi się biegać codziennie z kluczami, więc szukam czegoś inteligentnego, tzn. zamka, w którym mógłbym generować elektroniczne 'klucze' dla wynajmujących. Nie chcę zamka z klasyczną klawiaturą po zewnętrznej stronie drzwi. Może używacie czegoś takiego i coś polecicie? Patrzyłem na Gerdalock V3, ale tam chyba otwierający musi mieć zainstalowaną aplikację, a to już lekkie utrudnienie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kmil_ 22.11.2017 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2017 Nadal poszukuję rozwiązania idealnego Nikt nic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MACCAN 22.11.2017 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2017 https://www.gearbest.com/access-control/pp_1142172.html?lkid=11993032 teraz w cenie 200$ bub droższy ale troche praktyczniejszy (czytnik na kciuku) https://www.banggood.com/XIAOMI-MIJIA-LOOCK-Digital-Thumbprint-Biometric-Keypad-Password-Pad-Intelligent-Fingerprint-Lock-p-1214014.html?rmmds=search&cur_warehouse=CN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homelogic 23.11.2017 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2017 Jest kupa zamków na rynku skierowanych do zwykłego Kowalskiego, w których możesz sobie zdefiniować dodatkowy kod dla sprzątaczki aktywny w danych godzinach. Gorzej jest jak chcesz generować randomowe kody słane SMSem, które się same dezaktywują w zadanym czasie bez potrzeby rekonfiguracji zamka. Robiliśmy coś takiego, ale to są grubsze systemy ze swoim serwerem spiętym z softem do bookingu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzey_ 13.12.2017 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2017 https://shop.loxone.com/enus/nfc-code-touch.html Loxone wypuscilo coś takiego i nawet w opisie jednym z przypadków jest obsługa AIRBNB, czyli wynajmu. Co prawda nie jest to tanie rozwiązanie, jeżeli nie mamy już instalacji. Podaje bardziej jako ciekawostkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 19.12.2017 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2017 można by zrobić samemu. Gerda tytan sterowana centralnym zamkiem. A otwieranie poprzez kontroler zrobiony na komputerze jednopłytkowym z modemem GSM. Klient wysyla sms - i otwiera drzwi. Wczesniej upowazniasz jego numer w okreslonych godzinach do otwierania i zamykania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tadeo210570 28.12.2017 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 Mnie tam osobiście ten GERDALOCK V3 pasuje... i tak częściej zapominam kluczy niż telefonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotumi 13.02.2018 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 Wiem że temat już z przed dobrej chwili, ale może jeszcze ktoś się interesuje... Ostatnio poszukując automatyki do bramy wpadłem na jedno rozwiązanie które mnie zaciekawiło, dlatego przeczytałem szczegóły, i myślę że było by dla Ciebie idealne: SYSTEM ZDALNEGO ZARZĄDZANIA DRZWIAMI „SOPT”.A w skrócie - urządzenie gsm, dostęp klientowi przydzielasz wysyłając na centralkę smsa z numerem klienta i przedziałem czasowym w jakim ma mieć dostęp. Klient natomiast mając już przydzielony dostęp - staje przed drzwiami, dzwoni na numer centralki, centralka zwalnia elektrozaczep i drzwi otwarte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts