witek_myslowice 02.03.2018 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2018 Piszę jak w temacie:13lutego 2018r. w Rybniku wykonano badania smogu. Zawartość pyłów zawieszonych w powietrzu przed Żwirowym Gruntowym Wymiennikiem Ciepła - ŻGWC wynosiła ~230 µ/m³ a po przejściu przez ŻGWC wynosiła 56µ/m³.Tu jest link do tych badań: Badania na zawartość smogu przed i za ŻGWC:http://www.taniaklima.pl/files/smog-przed-i-za-gwc.pdf na zawartość zanieczyszczeń biologicznych:http://taniaklima.pl/files/DFN2006_P..._B_Szponar.ppsPomysleć że można przynajmniej w własnym domu żyć bez smroduPozdrawiamWitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 17.10.2018 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2018 Tak. na samopoczucie. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ololek 07.11.2018 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2018 Piszę jak w temacie: 13lutego 2018r. w Rybniku wykonano badania smogu. Zawartość pyłów zawieszonych w powietrzu przed Żwirowym Gruntowym Wymiennikiem Ciepła - ŻGWC wynosiła ~230 µ/m³ a po przejściu przez ŻGWC wynosiła 56µ/m³. Czyli w żwirze zostaje kilka-kilkanaście kg pyłów zawieszonych.w zimie. Mażę o kraju w którym każde gospodarstwo domowe pozyskuje energie ze słońca. A nadwyżki odbiera z sieci energetycznej. A same elektrownie zasilają przemysł i zarządzają/unowocześniają sieć dystrybucji energii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annakyp 28.01.2019 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 Przepraszam jeżeli temat był już poruszany wcześneij i go przeoczyłam ale mam pytanie do eksperta związane ze smogiem: na ile maseczki antysmogowe się sprawdzają a na ile to tylko marketing? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertJG 28.01.2019 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 Przepraszam jeżeli temat był już poruszany wcześneij i go przeoczyłam ale mam pytanie do eksperta związane ze smogiem: na ile maseczki antysmogowe się sprawdzają a na ile to tylko marketing? Nie jestem co prawda ekspertem ale zajmowałem się tym tematem niedawno. Są producenci maseczek antysmogowych, które posiadają badania potwierdzające ich skuteczność. Ale są też takie których tych badań nie mają. Wniosek jest moim zdaniem prosty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts