maciekkas 09.11.2017 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2017 Dzień dobry, Piszę, ponieważ potrzebuję pomocy i porady. Amatorsko zająłem się remontem wynajmowanego pokoju (już powoli tego żałuję). Szło w miarę gładko do momentu zdjęcia starych listew przypodłogowych (wykonanych chałupniczą robotą). Okazało się, że odległość od ściany do parkietu wynosi 1,3cm, miejscami nawet więcej. Dodatkowo klej (silikon?!), którym były przymocowane stare listwy zajmuje jakieś pierwsze 1,5-2cm parkietu. Listwy, które upolowałem mają ok 1,3cm grubości…Czy możecie mi podsunąć jakieś pomysły jak rozwiązać tę sytuację? Jak o tym myślę, to kompletnie zniechęca mnie do dalszej pracy… Dziękuję za wszelkie możliwe sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pod 09.11.2017 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2017 Mi sie zdaje że wiekszość listew z MDF czy nawet popularne ostatnio Creative mają grubość min 1.5cm w standardzie. Nie kupuj tego g... z plastiku chyba że musicie kupe kabli upchać w tych listwach, to jedyna sytuacja gdzie można nad nimi pomysleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciekkas 09.11.2017 11:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2017 Dzięki za dopowiedź! Problemem jest jednak ten czarny klej, który zajmuje ok 2cm parkietu.W tej sytuacji listwa musialaby miec przynajmniej 3cm od sciany :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts