szymek008 09.11.2017 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2017 Witam, Pytanie zagadka. Która z poniższych wartości jest wysokością elewacji frontowej? A, B,C czy D? Obrazek przedstawia widok od strony wjazdu na działkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nass 11.11.2017 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2017 (edytowane) Witam, Pytanie zagadka. Która z poniższych wartości jest wysokością elewacji frontowej? A, B,C czy D? Obrazek przedstawia widok od strony wjazdu na działkę. [ATTACH=CONFIG]400538[/ATTACH] Według mnie - B. W zasadzie D również. Są dwa budynki, dwie elewacje. Wygrałem coś? Edytowane 11 Listopada 2017 przez nass dodanie D :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymek008 27.11.2017 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2017 Wygrales...możliwość czucia satysfakcji Składając wniosek o WZ urzędnicy w gminie uznali że skoro garaż jest połączony z budynkiem mieszkalnym to należy traktować całość inwestycji jako "budynek mieszkalny" i wysokosc elewacji frontowej ustalić dla tej części mieszkalnej. Kazali mi również wykreslic z każdego miejsca słowo "garaż". Architekt i ja stwierdzilismy że skoro tak ma być wg gminy, to okej. Jednak starostwo po złożeniu wniosku o PnB uznało że budujemy tak na prawdę dwa budynki i musimy mieć WZ z wszystkimi parametrami (wysokość, szerokość, kat dachu itd) osobno dla domu i osobno dla garażu. Nazwali nasz łącznik "sztucznym tworem". Czyli po prostu nie spotkali się z takim rozwiązaniem wcześniej... Skończyło się na tym że jeszcze raz musieliśmy złożyć wniosek o WZ... Najbardziej w całej tej sytuacji wkurza mnie to że dwa urzędy oddalone od siebie dosłownie 100 metrów nie potrafily się dogadać i każdy z nich miał inną opinie. Wg gminy WZ są poprawne i zgadzają się z projektem, a wg starostwa można sobie nimi co najwyzej rozpalić w kominku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 11.12.2017 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 (edytowane) ... morał z tego taki, ze należy rozmawiać z Urzędem ( Naczelnikiem Wydziału ), który wydaje PnB.wg mnie jest to jeden obiekt : budynek mieszkalny jednorodzinny, a że ma formę "rozczłonkowaną" na dwa segmenty funkcjonalne - ma do tego prawo. Gdyby łącznika nie było - mielibyśmy dwa niezależne obiekty. Edytowane 11 Grudnia 2017 przez ŁUKASZ ŁADZIŃSKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts