rom24 09.11.2017 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2017 Sytuacja: Mam garaż blaszany. W garażu jako podłoże ułożyłem łupek granitowy na podsypce cementowo piaskowej. Nie ma pod spodem folii. Zbiera się na tym sporo wilgoci ( zdjęcia ) pomimo, że na kostce brukowej betonowej tuż obok - już nie. Pytanie: Czy gdyby zastosować jako podłogę w garażu kostkę brukową lub wylewkę betonową, to udałoby mi się pozbyć tej wilgoci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rex_Kos 10.11.2017 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2017 To nie musi być wina podłoża. W takich garażach bardzo często następuje wykroplenie pary wodnej na wewnętrznych ścianach i suficie.Temperatura blachy spada szybciej niż zamkniętego w środku powietrza.W skrajnym przypadku może pojawić się szron.Efekt podobny jak na samochodzie rano. Potem to wszystko skapuje z dachu i spływa ze ścian na podłogę. Rozwiązaniem jest ocieplenie garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts