xavery84 11.11.2017 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2017 Witam.Mam taki problem z grzejnikami aluminiowymi. Mianowicie górna połowa jest ciepła dolna zimna. Odpowietrzalem już wymieniłem nawet odpowietrzniki na nowe. Co może być przyczyną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teres1719510421 11.11.2017 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2017 Przyczyną jest zbyt mały przepływ wody przez grzejnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xavery84 20.11.2017 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2017 Ok. Tylko co mogę zrobić żeby poprawić przepływ. Wiem że. Kilka grzejników mam wpietych razem w jedno wejście na rozdzielacz. Ogrzewa gazem. Grzejniki osiągają mi wg regulatora 40 stopni mimo że zadana bywa nawet 50. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gersik 20.11.2017 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2017 Sprzęgło i dodatkowa mocniejsza pompa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 21.11.2017 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 Ok. Tylko co mogę zrobić żeby poprawić przepływ. Wiem że. Kilka grzejników mam wpietych razem w jedno wejście na rozdzielacz. Ogrzewa gazem. Grzejniki osiągają mi wg regulatora 40 stopni mimo że zadana bywa nawet 50. Przydław te które grzeją mocno i całe. ( regulacja instalacji ) Montaż dodatkowej mocnej pompy poprawi sytuację instalacji i uszkodzi portfel. Zazwyczasj pompa na najniższym biegu wystarczy przy dobrej regulacji . A najważniejsze czy jest ciepłow domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xavery84 11.12.2017 05:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Problemem była jednak przedstawiona temp na piecu. Zadana max 40 stopni. Teraz jest ok. Pozmieniałem trochę kryzowanie. Ale problemem jest przepływ i z tym będę już musiał coś zrobić. Ale w domu jest ciepło tam gdzie być powinno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts