Bartodziej 11.11.2017 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2017 Witajcie!Posiadam kozę Haas&Sohn "Luz" z płaszczem. Max nagrzewa wodę przy piecu do 60 st C. Wodą ogrzewam 3 pomieszczenia. Potrzebuję ogrzać dodatkowy pokój więc szukam sposobu na zwiększenie mocy płaszcza.Czy turbo dym dołożony do istniejącej instalacji zrekompensowałby dodatkowy grzejnik? Czy lepiej turbodymem dogrzać wodę powracającą do pieca, czy już po wyjściu z pieca? Tu dane piecyka: http://www.haassohn-rukov.cz/files/technicke_listy/720-90-100-01-Luz.pdfPozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 12.11.2017 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2017 Najpierw zmierz jaką dysponujesz temperaturą na wyjściu z urządzenia do komina....Żebyś sobie tym turbodymem kuku nie zrobił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartodziej 17.12.2017 13:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2017 Spaliny mają 100 st C.Czy możecie mi powiedzieć jaką właściwie wydajność na płaszczu ma ten mój piecyk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek_796 17.12.2017 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2017 A więc jedynym sposobem na zwiększenie mocy płaszcza wodnego jest spalanie większej ilości drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 17.12.2017 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2017 Spaliny mają 100 st C. Czy możecie mi powiedzieć jaką właściwie wydajność na płaszczu ma ten mój piecyk?By określić wydajność, potrzeba dużo danych....Może po prostu nie umiesz palić, albo masz niewłaściwe drewno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cozmo 25.12.2017 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2017 Spaliny mają 100 st C. A czym dokonujesz pomiaru ? może spaliny mają jednak większą temperaturę ......... Jaką wilgotność ma drewno ktróreg używasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts