wg39070 28.03.2018 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2018 W takim razie jak ocieplić dom, żeby nie wiało ? Nie rozumiem tego dziwnego problemu wiania z gniazdek. Mam dom z porothermu, styropian na elewacji kołkowany i nic nie wieje. Jak to wytłumaczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 28.03.2018 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2018 Nie rozumiem tego dziwnego problemu wiania z gniazdek. Mam dom z porothermu, styropian na elewacji kołkowany i nic nie wieje. Jak to wytłumaczyć? Różna jakość wykonania ocieplenia (sposób klejenia). Szczególnie pierwszej /dolnej warstwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 28.03.2018 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2018 Zgadza się, przy klejeniu styropianu na placki wiatr podwiewa pod listwę startową, i przedostaje się wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samotnik 28.03.2018 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2018 Ja mam każdy rząd płyt opianowany, a z gniazdek i tak wieje. Rozwiązaniem są gniazdka z zaślepkami bezpieczeństwa wewnątrz otworów. Pytanie, czy warto się tym tak przejmować. Wieje mi też z jednego z rogów drzwi wejściowych, ze dwa okna mam źle wyregulowane i też coś podwiewa. A mimo tego spaliłem tej zimy 1100m3 gazu przy 250m2 ogrzewanych do 23-24 stopni. Jeśli się nie ma idealistycznej zajawki na pasywność, to ile straciłem tym wianiem, sto, dwieście złotych? Życie jest za piękne, żeby się tym przejmować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 28.03.2018 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2018 Kolejna sprawa, każdą puszkę mam ogipsowaną wewnątrz tak, że jest szczelnie osadzona. Może tu tkwi rozwiązanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kriss7 28.03.2018 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2018 Kolejna sprawa, każdą puszkę mam ogipsowaną wewnątrz tak, że jest szczelnie osadzona. Może tu tkwi rozwiązanie? Moj elektryk mówił własnie, że wianie z puszek objawia sie tym że puszki te nie są opiankowane i ogipsowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 28.03.2018 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2018 Opianowane nie muszą być, ale szczelnie wciskane w gips/klej powinny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swierol 02.07.2018 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2018 A dla mnie to prawidłowe osadzanie gniazdek to tylko maskowanie problemu. Nawet z wyciągniętą puszką ze ściany nie powinno wiac z tego otworu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akon89 25.10.2018 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2018 Witam. Wieje i u mnie. Mieszkam w nowym bloku,który jest zbudowany z silki. Nie wieje z każdego gniazdka,ale w większości. Mieszkam druga zime i radze sobie w ten sposób,że zatykam plastikowymi zaślepkami gniazdka,aby nie tracić ciepła-chodzi mi tylko o to,czy blokowanie przedmuchu może spowodować np.grzyba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samotnik 25.10.2018 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2018 Jeśli wianie z gniazdek to jedyny dopływ powietrza do wentylacji, to tak, w końcu spowoduje grzyba. Podejrzewam jednak, że masz wystarczająco dużo innych źródeł - nieszczelne drzwi,okna itd. Zamiast zaślepek możesz rozważyć wymianę gniazdek na takie z wewnętrznym zabezpieczeniem - mają takie zapadki w otworach, które otwierają się dopiero przy wkładaniu obydwu bolców wtyczki. Przy okazji troszkę uszczelnią. U mnie to poprawia sytuację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 25.10.2018 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2018 No nie za bardzo z tym grzybem, chyba że wymianę powietrza przez gniazdka ktoś uwzględnił w wentylacji Twojego mieszkania . Od wentylacji jest (najczęściej) wentylacja, gniazdka mają służyć do zasilania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 25.10.2018 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2018 Z silki Ci wieje? Jakie bloczki stosowałes i jak kleiłes styro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 25.10.2018 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2018 Z silki Ci wieje? Jakie bloczki stosowałes i jak kleiłes styro? Hmm... Myślisz, że sam budował i ocieplał swój blok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 25.10.2018 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2018 Hmm... Myślisz, że sam budował i ocieplał swój blok? Nie. Ale jak mi w nowym mieszkaniu (oddane w 2015r) sciany i podłogi przemarzały to ściągnąłem styro na balkonie Deweloperka to kicha. Mostek goni mostek... Nigdy wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akon89 29.10.2018 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2018 Deweloperka nie wem jak to ocieplali i jak budowali. Wentylacje mam ponieważ posiadam w oknach plastikowe wywietrzniki tzw cyrkulacja powietrza. To,że wieje jakoś mi bardzo nie przeszkadza obawiam się najbardziej tego grzyba. Czytałem wiele opinii dużo osób straszy grzybem,ale nie słychać,aby ktoś miał grzyba w takim przypadku.Deweloper powiedział,że on o takim czymś nie słyszał i ździwiony był słysząc to. Byłem u sąsiada i tez mu wieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 29.10.2018 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2018 Wiatr wpada za kołnierz czyli pomiędzy ocieplenie a ścianę, pewnie w okolicach murłaty, dachu później wychodzi gniazdkami.Jak ci zależy to rozkręć gniazdko i akrylem puszkę ale to nie rozwiąże twojego problemu tylko go zamaskuje:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maaszak 30.10.2018 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2018 Czytałem wiele opinii dużo osób straszy grzybem Od zapobiegania grzybom jest sprawna wentylacja, której częscią są te wywietrzniki w oknach, ale nie gniazdka! Gniazdka są od dostarczania prądu a nie świerzego powietrza, więc spokojnie uszczelniaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts