ePasjonat 12.11.2017 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2017 Witam wszystkich, proszę o porady, jestem laikiem. W wykończonym mieszkaniu choć jeszcze bez drzwi i mebli, słyszę chodzenie sąsiada z góry, słyszę jak rzuca piłeczkę psu, słychać szuranie krzeseł itd. Uważam to za niedopuszczalne, bardzo to męczy. Człowiek kupił na kredyt mieszkanie a tu taka męczarnia.. Sufit był obniżany o 10 cm z wełną Rockwool Super Sonic. Stelaż był obwodowo podklejony taśmą poliuretanową akustyczną. Co może być powodem takiego dramatu? Podobno sąsiad ma już położone panele. Pomóżcie Czy mogę coś jeszcze zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gambit565 12.11.2017 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2017 Człowiek kupił na kredyt mieszkanie a tu taka męczarnia. nie martw sie, jak bys kupil za gotowke mialbys tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CafeDelTom27 12.11.2017 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2017 ePasjonat gdzie wczesniej mieszkałes? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 12.11.2017 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2017 To nie tylko wina stropów ale również ścian które je podtrzymują oraz tych które nie powinny się ze stropem stykać bezpośrednio, dźwięki są przenoszone z jednego elementu na drugi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 13.11.2017 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2017 Co może być powodem takiego dramatu? Podobno sąsiad ma już położone panele. Pomóżcie Czy mogę coś jeszcze zrobić? Nic więcej. Polubić takie życie. Może sąsiad się wyprowadzi... w bloku miałem tak samo, podwieszany sufit i wypełnienie z wełny nie pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ePasjonat 24.11.2017 22:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2017 Wcześniej mieszkałem w kamienicy, odgłosy były ale nie aż tak odczuwalne. Mam porównanie bo jestem raz tutaj, raz tutaj. Racja, to może być przenoszenie boczne ze ścian. A jakby wypełnić sufit iniekcyjne jeszcze czymś? Są 3 materiały do iniekcji. Murapol buduje jako jedyny deweloper w województwie osiedla z pustaków ceramicznych, waga jednego bloku jest nieporównywalnie niższa od silki. Dramat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts