ufbufkruf 12.11.2017 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2017 Witam. Budowa mojego domu powoli doszła do etapu instalacji wewnętrznych. Chciałbym Was prosić o pomoc w poprawnym doborze rur do mojej instalacji CWU. Poniżej wrzucam uproszczony schemat. Proszę nie sugerować się ilością kolanek tutaj ponieważ chciałem wmiarę czytelnie zobrazować gdzie co ma być. Całość chciałbym wykonać ze zgrzewanych rur PP. Idea jest taka żeby rozdzielić trochę instalację poddasza od instalacji parteru. Na rysunkach grubość kresek odpowiada kolejno grubości rur: 32, 25, 20. Uprzedzam pytania instalację mam zamiar wykonać sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 12.11.2017 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2017 U mnie jest tak.Zasilanie od licznika 32Główne rozprowadzenia 25Podejścia do konkretnych urządzeń 20Cyrkulacja 20 Wykonanie z pex lub pe-rt zaciskane szybsze i łatwiejsze - przemyśl.Może nawet na rozdzielaczach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ufbufkruf 12.11.2017 22:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2017 Jeśli chodzi o czas to nie śpieszy mi się bardzo. Chce zrobić instalację gdzieś do marca wiec trochę czasu na to jest. Nie ukrywam że głównym czynnikiem skłaniającym mnie do PP jest redukcja kosztów. Pytanie czy właściwym doborem średnic rurek uda się względnie wyeliminować problem z zanikiem wody gdy ktoś inny odkręci wodę. Rury chce puścić w warstwie styro w podłodze. Zastanawiam się na ile potrzebna jest cyrkulacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ggdh 12.11.2017 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2017 Dobry temat - jestem na tym samym etapie, jak wielu, którzy zamknęli przed zimą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karster 13.11.2017 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2017 Nooo, jak wiecie ja też jestem w podobnej sytuacji może nie już ale za miesiąc mogę być. Pozdrawiam Karol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts