bitek 12.11.2017 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2017 Witam,za tydzień przyjeżdża do mnie na budowę styropian na stropodach. Styropian w jednej warstwie, ze spadkami. Dodatkowo będę ocieplał attykę od wewnętrznej strony + jej górę. Attyka ytonga 400. Moje pytania: 1. Czy styropian do attyki kleić na piankę czy klej? Plus dla zaprawy klejowej jest taki, że nad attyką jest jeszcze wieniec i te połączenie wieńca z murem miejscami nie jest idealne (wieniec jest wypchnięty na szerokości), więc na kleju sobie wyrównam, a na pianie już nie bardzo. Plus dla piany jest taki, że podobno nie przeszkadza jej tak wilgotność podłoża oraz zimno. Pogoda jest jaka jest, cały czas pada, temperatury niskie, wilgotność duża, mury mokre - podobno to nie są warunki dla zaprawy klejowej (ale w rozmawiałem z fachowcami, i mówili im że tak i tak będzie trzymać. 2. Jak przygotować ścianę attyki do klejenia? Czy ytonga trzeba jakoś specjalnie traktować? Gruntować czy nie gruntować? 3. Czy znacie jakieś normy, zalecenia dla kołkowania styropianu na stropodachu? Dla ścian tego pełno, dla styropianu na dach nie znalazłem. Na styropianie będzie już tylko 2x papa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/233708-stropodach-pe%C5%82ny-pytania/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts