Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przesunięcie wody i odpływu w kuchni POMOCY

Cornholio

Recommended Posts

Witam ekspertów

Chciałbym sam przesunąć wodę i kanalizację w kuchni (blok) o jakieś 50cm w lewo

Prosiłbym o pomoc (rozrysowanie jak to powinno wyglądać)

Jakie rury, jakie kształtki, kolanka, złącza? jak to ma mniej więcej iść, zwłaszcza odpływ, pod jakim kątem itp.

Będę to robił sam, po praz pierwszy. Zakupiłem używaną zgrzewarkę do rur.

Proszę o pomoc.

Instalacja wygląda tak... Woda ciepła zimna zmywarka i odpływ

Z góry dziękuję za pomoc

kan.jpg

To napiszcie choć jakie kolanko mam wstawić pod odpływ (jaki kąt). Nie chciałbym, aby mi coś hałasowało...

[ATTACH=CONFIG]400962[/ATTACH]

Do kanalizy kolanko jakieś dowolne, 45 albo 30 stopni, szerokość jaką masz to pewnie 50mm. Zrób tak, żeby był jakikolwiek spadek, może być mniejszy. Jak zrobisz kanalizację, to w lewo rurką z ciepłą wodą przejdziesz poniżej tak, żeby nie było mijanki.

Generalnie odwagi. Jak masz odcięcie wody to dasz radę. Zgrzewarkę na przyszłość można pożyczyć albo w hurtowni hydraulicznej albo w markecie budowlanym za 5zł za dzień maks. To wystarczy.

Powodzenia

Ok, Zrobiłem to tak, mam nadzieję, że będzie "grało". Dzięki za pomoc...

[ATTACH=CONFIG]401554[/ATTACH]

Może być. Po co te 2 wejścia na zimną wodę?? Jak na zmywarkę, do zaworek np. trójdrogowym mogłeś zrobić. Zawsze to mnie miejsc do rozszczelnienia. ale to kwestia natury filozoficznej.