Cornholio 13.11.2017 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2017 Witam ekspertów Chciałbym sam przesunąć wodę i kanalizację w kuchni (blok) o jakieś 50cm w lewo Prosiłbym o pomoc (rozrysowanie jak to powinno wyglądać) Jakie rury, jakie kształtki, kolanka, złącza? jak to ma mniej więcej iść, zwłaszcza odpływ, pod jakim kątem itp. Będę to robił sam, po praz pierwszy. Zakupiłem używaną zgrzewarkę do rur. Proszę o pomoc. Instalacja wygląda tak... Woda ciepła zimna zmywarka i odpływ Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cornholio 15.11.2017 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2017 To napiszcie choć jakie kolanko mam wstawić pod odpływ (jaki kąt). Nie chciałbym, aby mi coś hałasowało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coppi 15.11.2017 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2017 To napiszcie choć jakie kolanko mam wstawić pod odpływ (jaki kąt). Nie chciałbym, aby mi coś hałasowało... [ATTACH=CONFIG]400962[/ATTACH] Do kanalizy kolanko jakieś dowolne, 45 albo 30 stopni, szerokość jaką masz to pewnie 50mm. Zrób tak, żeby był jakikolwiek spadek, może być mniejszy. Jak zrobisz kanalizację, to w lewo rurką z ciepłą wodą przejdziesz poniżej tak, żeby nie było mijanki. Generalnie odwagi. Jak masz odcięcie wody to dasz radę. Zgrzewarkę na przyszłość można pożyczyć albo w hurtowni hydraulicznej albo w markecie budowlanym za 5zł za dzień maks. To wystarczy. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cornholio 22.11.2017 08:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2017 Ok, Zrobiłem to tak, mam nadzieję, że będzie "grało". Dzięki za pomoc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coppi 23.11.2017 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2017 Ok, Zrobiłem to tak, mam nadzieję, że będzie "grało". Dzięki za pomoc... [ATTACH=CONFIG]401554[/ATTACH] Może być. Po co te 2 wejścia na zimną wodę?? Jak na zmywarkę, do zaworek np. trójdrogowym mogłeś zrobić. Zawsze to mnie miejsc do rozszczelnienia. ale to kwestia natury filozoficznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts