alibipl 13.11.2017 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2017 Jestem na etapie załatwiania pozwolenia na zajęcie pasa drogowego w celu budowy zjazdu z drogi powiatowej. Projekt zjazdu oraz projekt organizacji ruchu zostały już zaakceptowane. Mam wątpliwości związane z następującą kwestią. Chciałbym w pierwszym etapie wybudować tylko tymczasowy zjazd (podbudowa, przepust, zasypanie i zagęszczenie) zamiast docelowego (z polbrukiem). Czy w przypadku wydania pozytywnej decyzji o zajęciu pasa mogę wybudować tylko tymczasowy zjazd a następnie w ciągu 3 lat wystąpić o ponowne zajęcie pasa i pokrycie zjazdu polbrukiem? Czy jeżeli nie dokonam odbioru zjazdu od razu to naliczona zostanie jakaś kara ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ViaAmbra 27.11.2017 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2017 (edytowane) Decyzja jest wydawana na podstawie przedłożonych dokumentów, czyli w tym przypadku zjazdu docelowego. Decyzja na lokalizację zjazdu ma termin ważności (+/- 2 lata, szczegóły w decyzji) Przykład: Uzgodnienie zjazdu do maj 2017r. Jeżeli np. urząd wyda zgodę na zjazd tymczasowy (i zostanie on wybudowany) - powiedzmy maj 2018 , to zjazd docelowy musi zostać wybudowany do maja 2019 roku ( 2 lata od daty ważności decyzji). Może też zdarzyć się tak, że urząd zakwestionuje złożone dokumenty jako niezgodne ze zgłoszeniem i trzeba będzie wykonać dodatkowy projekt Podsumowując, wszystko zależy od Urzędu a dokładniej konkretnego urzędnika. Pozdrawiam Edytowane 27 Listopada 2017 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts