Toficjusz 14.11.2017 01:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2017 Remontuje wnętrze domu z 1960 r.Mury piwnic, parteru i pierwszego piętra wykonane zostały z kamienia łamanego.Stary wewnętrzny tynk skułem. Mury nie trzymają pionu.A sam kamień jak to kamień, ma bardzo nieregularne kształty. Oczywiście można położyć na to tynk - tylko, że to będzie bardzo kosztowne. Trzeba będzie tam użyć pewnie z 2 razy więcej tynku niż przy normalnych ścianach - tak żeby pozatykać te wszystkie dziury, wgłębienia itp. Druga opcja to sucha zabudowa z płyt gk. na stelażu. Tylko jak przykręcić stelaż do takiego kamienia? Trzecia opcja to system Atlas M-System, który na chwilę obecną wydaje mi się najlepszym rozwiązaniem. Liczę na wasze komentarze i pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fr3d3k 14.11.2017 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2017 Jak sam napisałeś. Wg mnie każde z tych trzech rozwiązań jest dobre. Co do mocowania stelażów- sufit, podłoga+dwa lub trzy wzmocnienia na ścianie i wsio. Na upartego można jeszcze płyty g-k do ściany przykleić.powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 30.11.2017 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2017 Szanowny Panie, rzeczywiście wykonanie tynków może być trudne i czasochłonne. Dodatkowo mogą one pękać. Rozwiązaniem jest zabudowa z płyt G-K. Jeżeli powierzchnia jest bardzo nierówna to zalecam wykorzystanie profili aluminiowych. Można je mocować do podłogi oraz do sufitu, a także w kilku miejscach do ściany. Po aplikacji płyt może Pan do wygładzenia łączeń wykorzystać masę szpachlową ACRYL-PUTZ® MS 30. Charakteryzuje się ona bardzo dużą wytrzymałością, elastycznością oraz łatwością nakładania i obróbki. Dzięki jej wykorzystaniu, na łączeniach płyt nie będą powstawały pęknięcia. Pozdrawiam serdecznie,E-rzecznik FFiL Śnieżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts