Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Indywidualny MiM.

Recommended Posts

Mazidło polecam:

Grunt: http://www.adw.com.pl/izoplast-r-w-p5.html

i na to dwie warstwy: http://www.adw.com.pl/izoplast-b-w-p38.html

Sketchup'a ogarniałeś wcześniej?

Bo robią wrażenie wizualizacje...

Ja od dwóch dni się bawię i tak sobie to idzie...

Edytowane przez Kamil_

• Odpowiedzi 367
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzięki za komplement, choć bez przesady. Zacząłem w nim rysować dom chyba w wakacje. Początki miałem słabe i już miałem się zrażać... ale potem kilka tutoriali na YT i było lepiej. Dla mnie odkryciem ułatwiającym było po pierwsze ustawienie skrótów a po drugie robienie komponentów i ze wszystkiego...

Dzięki za link do mazidła. Właśnie te brałem pod uwagę.

ggdh napisał:
A czym renderujesz w SketchUpie? Jakiego plugina używasz, bo nie sądzę, że masz wersję PRO :D ja niby mam sketchupa oblatanego, ale jakoś nigdy nie miałem potrzeby renderowania, bardziej używałem do wymiarowania projektów DIY (komputery, akwarystyka, stolarka).

sketchup darmowy i vray (ten juz nie darmowy ale jak komus zalezy to sobie poradzi w internecie, sa tez inne rendery darmowy ale nie uzywalem wiec nic nie polece)

.... własnie sie glowie jak ustawic lazienke na dole zeby wiedziec gdzie maja byc odplywy...;/ im dluzej nad tym siedze tym mniej wiem...

a81ace59518e4d19med.png

ps rendery robie troche z nudow bo nie mam jeszcze pozwolenia i pogoda tez pod psem, a po drugie jeszcze troche instalacje mam nie przemyslane... i co by nie mowic jednak taki redner daje lepsze wyobrazenie moim zdaniem niz suchy screen ze sketchupa

Edytowane przez micbarpia

Kac-Per napisał:
Aby wyznaczyć poziom wykopu ław maiłem rozciągnięty sznurek miedzy deskami z naniesionym zerem. Na łopacie zaznaczony wymiar.

http://www.kacper.meximas.com/images/galeria/dron/jcjk.JPG po lewej widać sznurki.

faktycznie, genialne w swojej prostocie:) nie pomyślałem o tym:) dzięki...

• 2 weeks później...

Witam oficjalnie Laczak. Ta płyta fundamentowa faktycznie gdzieś tam zostanie mi z tyłu głowy... ale ostatecznie jednak nie zamierzam zmieniać i postawie fundamenty... tzn mam zamiar a czy się uda to czas pokaże.

Tymczasem, wczoraj otrzymałem telefon od sąsiada i dowiedziałem się, że skrzynka prądu postawiona... wiec szybko pojechałem się przekonać na własne oczy:) OTO jest. Przypomnę tylko, że wniosek złożyłem 17 marca 2017 więc czekałem niespełna rok... ale i tak mi się nie spieszy więc luz.

ae942bde0cd23b10med.jpg

ggdh napisał:
Robimy przyłącza i stawiamy takie skrzynki - jakby pracownicy zostawili tak upapraną błotem to byłby dym :mad:

żona jak zobaczyła myślała że jakąś starą dali bo tak z daleka wyglądała... cóż pewnie dlatego sami nie zadzwonili... na szczęście deszcz przyjdzie o obmyje...

ac2850dce9bc8ea7med.jpg

Witajcie, wrócił do mnie wniosek o PnB z kilkoma szczegółami do poprawy w tym jeden punkt z którym mam problem. Właściwie nie ja tylko architekt ma problem z gościem u którego załatwiał OZC bo facet w odpowiedzi na w/w pismo powiedział. "Panie, nigdy czegoś takiego nie wymagali i ja tego nigdy nie pisałem i nie wiem jak to zrobić..." a teraz załuję bo już miałem zamawiać OZC u Asolta ale archi powiedział ze będzie kogoś miał i żebym się już nie kłopotał...

pytanie brzmi KTOŚ, COŚ? jest jakiś schemat oświadczenia które trzeba napisać czy to jest faktycznie jakieś dodatkowe liczenie itd ?

Edytowane przez micbarpia