walec7_7 11.07.2018 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2018 Ja też brałem w lokalnej hurtowni, na pewno dostaniesz dobrą cenę, a te w markecie odpuść. Szkoda przepłacać. Co do tych pomarańczowych mocnych to są od średnicy 110 w górę więc ciężko oblecieć cały parter. bo wewnątrz i w styro na chudziaku raczej podejścia 75 i 50 więc tylko szare CI zostają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micbarpia 28.07.2018 16:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2018 Witam, po 2 tyg nieobecnosci.Pogoda zniecheca do murowania wiec robie co moge... czyli nie za wiele. Lubie slonce ale ostatnio u nas masakra, zreszta chyba w calym kraju.Sr: 11 sztukCzw: 16 sztukPt: 30 sztukSb: 44 sztuki Na chwile obecna 929... ide ochłonąć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B_i_U 05.08.2018 04:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2018 Rury szare (kanalizacja wew.) mają większą wytrzymałość na temperaturę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micbarpia 05.08.2018 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2018 (edytowane) Ok, dzieki sprawdze. Ostatni tydzien pn 11 wt 11 sr 21 czw 27 pt 25 sb 26 stan obecny: razem 1050 zostało około 400 szt do konca sierpnia powinienem skonczyc murowanie Edytowane 5 Sierpnia 2018 przez micbarpia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micbarpia 06.08.2018 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2018 Moze I glupie pytanie ale nie chce czegos przeoczyc? Kiedy demontowaliscie lawy drutowe? Zastanawiam sie czy mi sie jeszcze do czegos przydadza ale nic mi do glowy nie przychodzi, wrecz zaczynaja juz przeszkadzac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 06.08.2018 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2018 Mogą się przydać do murowania ścian - pierwszych bloczków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micbarpia 11.08.2018 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2018 W tym tygodniu wypadl mi poniedzialek a wczoraj i dzis (pt sb) pogoda nie dala pracowac wiec zrobilem mniej: pn 0 wt 23 sr 29 czw 49 w sumie 1151 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micbarpia 11.08.2018 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2018 Temat ocieplania sciany fundamentowej od wewnatrz chodził za mną bardzo długo... Logika podpowiadała ze nie ma to najmniejszego sensu ale u kilka osob (ktore stawiam sobie za wzor podczas budowy) takie rozwiazania widziałem i zacząlem sie nad tym zastanawiac. Ostatecznie poczytałem troche eksperymentow na ten temat (polskich i zagranicznych) i jestem przekonany ze nie bede stsosowal ocieplania wewnetrznego. tutaj foto z jednego z eksperymentow: W zwiazku z tym powstała kolejna zagwozdka: te 5 cm styropianu pelniloby fajnie role dylatacji chudziaka a teraz nie bardzo wiem czym to dylatowac? podklejac tylko pasek na grubosc chudziaka (okolo 15cm) styropianu? czy sa jakies specjalne tasmy? jakie rozwiazania polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 12.08.2018 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2018 A masz w projekcie dylatację chudego? Chudy nie wymaga dylatacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micbarpia 12.08.2018 15:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2018 Ty no kurde, w sumie racja... dzieki za zwrocenie uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 12.08.2018 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2018 A dlaczego kolega aiki uważa że chudziak nie wymaga dylatacji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajnynick21 12.08.2018 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2018 witam oglądam i podziwiam sam stoje przed dylematem czy cisnąć budowę jak się Tobie uda to tez zaczne pozdrawiam i trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 12.08.2018 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2018 Słaby beton, stała temperatura, od lat nikt nie dylatował chudego, i w większości projektów tego nie ma. Sam nie mam dylatacji chudego i nic się z nim nie działo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil_ 14.08.2018 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2018 Co do dylatacji to zobacz: https://forum.muratordom.pl/showthread.php?233266-Indywidualny-domek-w-szczerym-polu&p=7659867&viewfull=1#post7659867 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micbarpia 14.08.2018 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2018 Kamil slusznie, ja nawet to widzialem I tez sie obawiamale chyba stanie na, tym ze tylko zasypie I zageszcze przed zima (pogoda dorzuci tez troche zageszczania od, siebie) a na wiosne kanaliza I chudziak sciany I strop... w sumie to sie zastanawiamnad folia pod chudziakiem. Tez nie wszyscy daja... czy jest sens? A pomijajac dywagacje to nie rozumiem jak dylatacja mialaby pomoc w tamtej sytuacji. Woda I tak by sienie dostala I raczej nie odparowala tylko tez zamarzla? Dobrze rozumuje czy cos pominalem? Jesli tak to prosze o wytlumaczenie. Ps fajnynick21 jak narazie polecam budowe z calego serca. Jak zakoncze etap przed zima to podziele sie dokladnie swoimi przemysleniami ale poki co uznaje ze warto I to bardzo. I nie ma sie czego bac! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil_ 14.08.2018 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2018 Ja tak robiłem Wszystko przez zimę sobie czekało, a na wiosnę kanalizacja i chudziak. Nie dawałem folii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 14.08.2018 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2018 Co do dylatacji to zobacz: https://forum.muratordom.pl/showthread.php?233266-Indywidualny-domek-w-szczerym-polu&p=7659867&viewfull=1#post7659867 Też nie kumam co by zmieniła taśma dylatacyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajnynick21 14.08.2018 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2018 Kamil slusznie, ja nawet to widzialem I tez sie obawiamale chyba stanie na, tym ze tylko zasypie I zageszcze przed zima (pogoda dorzuci tez troche zageszczania od, siebie) a na wiosne kanaliza I chudziak sciany I strop... w sumie to sie zastanawiamnad folia pod chudziakiem. Tez nie wszyscy daja... czy jest sens? A pomijajac dywagacje to nie rozumiem jak dylatacja mialaby pomoc w tamtej sytuacji. Woda I tak by sienie dostala I raczej nie odparowala tylko tez zamarzla? Dobrze rozumuje czy cos pominalem? Jesli tak to prosze o wytlumaczenie. Ps fajnynick21 jak narazie polecam budowe z calego serca. Jak zakoncze etap przed zima to podziele sie dokladnie swoimi przemysleniami ale poki co uznaje ze warto I to bardzo. I nie ma sie czego bac! Dzieki caly czas trzymam kciuki i sledze temat. Pracuje w biurze do 16 codziennie na razie jestem na etapie zakupu dzialki. Opowiadam kolegom z pracy ze planuje sie zabrac za stawianie domu i mowia ze jestem szalony. Mam jakies doswiadczenia budowlane - kiedys sobie dorabialem na budowie oraz pomagalem rodzicom przy budowie domu. Chcialbym budowac sam pomoc zony ewentualnie ojca z innego miasta na kluczowe etapy robot typu zalewanie fundamentow itp. Rozumiem ze pracujesz rowniez w tygodniu i na budowie jestes popoludniami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ufbufkruf 14.08.2018 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2018 Jak spora większość z nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micbarpia 14.08.2018 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2018 Ja pracuje popoludniami wiec generalnie jestem na budowie od rana do poludnia ...a potem ide do pracy odpoczac:) kazdy z Nas powie Ci jak na niego patrzyli kiedy opowiadal o planach budowy samemu... to co mowia TRZEBA POPROSTU OLAC I ROBIC SWOJE... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts