B_i_U 31.10.2019 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2019 (edytowane) Przynajmniej dużo zdjęć bez zbędnego pitolenia . Czym ciąłeś te pustaki? 80gr/m2 to daje minimum 2000PLN za wypożyczenie na średni dom, a bardziej tak pewnie ze 3000PLN (kwestia jak szybko zrobimy i rozszalujemy). Może to nie dużo biorąc pod uwagę oszczędność pracy ale wszystko trzeba oddać i nie zostaje nic. Normalnie masz kilka kubików desek i stemple. Jak wygląda rozliczanie się za docięte płyty? Samemu trzeba to wszystko przywieźć, czy transport w cenie? Brawo za efekty Bartek Edytowane 31 Października 2019 przez B_i_U Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micbarpia 31.10.2019 16:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2019 1. Porotherm cialem na dwa sposoby, jak potrzebowalem na dlugosc to jechalem.duzym flexem dookola.pustaka i reszte puknalem i odpadalo na rowno, do.ciecia w poziomie kupilem lisice i lisi ogon bardzo fajnie.sie tnie (wczesniej nie mialem moze tez bym cial), 2. Wypozyczenie tak jak mowisz 3000, docinki brakujace robi sie z.wlasnych plyt nie.mozna cisc wypozyczonych, transport normalnie jak za.transport mi wyszlo 250zl. Nic nie zostaje poza docinkami ale prawda tez taka ze.latwiej zaszalowac i rozszalowac... niestety wygoda kosztuje ale w wypadku budowy solo warto za nia zaplacic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B_i_U 01.11.2019 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2019 Dzięki za odpowiedz. A teraz do roboty. Zima nadchodzi i wtedy samoroby trochę odpoczywają Pozdrawiam Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 26.11.2019 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2019 Hej, z czego planujesz elewacje? Na wizualizacji wygląda jak klinkier? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micbarpia 16.12.2019 15:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2019 Nie wiem jeszcze, planuje z kamienia lub imitacji ale tynku tez nie wykluczam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 17.12.2019 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2019 Dzięki za odpowiedz. A teraz do roboty. Zima nadchodzi i wtedy samoroby trochę odpoczywają Pozdrawiam Bartek Nie odpoczywają tylko marzną. Samorób nie odpoczywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micbarpia 27.05.2020 15:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2020 (edytowane) po okolo pol roku nieobecnosci trzeba by cos tu naskrobac zeby ci co sie zastanawiaja czy da rade sie budowac w pojedynke nie zwatpili!! u mnie teraz tak to wyglada... jest okolo 800 bloczkow z 1700niecalego wiec blisko polowy: Edytowane 27 Maja 2020 przez micbarpia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dez 27.05.2020 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2020 Normalnie zamczysko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micbarpia 29.08.2020 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2020 Strasznie zaniedbałem dziennik, ale sezon zamknięty więc niedługo uzupełnię jakieś fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micbarpia 16.10.2020 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2020 Dawno nie byłem więc zaraz uzupełniam, ogólnie rzeczy biorąc działam bardzo powoli ale ciągle do przodu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micbarpia 16.10.2020 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2020 Wiec efekty widac na zdjeciach ponizej: nie obyło sie bez wpadek, najwieksza niestety dotyczy gladkosci stropu a raczej jej braku... niestety tego dnia jakos ciezko nam sie wyrownywalo beton listwa (2m spalinowa) Albo beton byl za gesty albo sam juz nie wiem generalnie wyszedl ten strop najgorzej pod tym wzgledem ze wszystkich 3. No coz... nast razem bardziej bym sie postaral ale poki co mam nadzieje ze to ostatni moj strop W 2 miejscach na wiencu nie dokrecilem szpilki i wypchnelo delikatnie 1cm i zrboil sie zabek... do zeszlifowania oczywiscie przed polozeniem styropianu ale i tak taka wpadka denerwujaca... na szczescie wyleczylem sie juz z tych milimetrow z poczatku dziennika... inaczej juz dawno trafilbym do piachu... pozdrawiam wszystkich budujacych !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micbarpia 16.10.2020 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2020 Niedlugo bedzie pierwsza ekipa na mojej budowie. Panowie od dachu maja przyjsc jeszcze w tym roku... zobaczymy czy sie im ta sztuka uda i jak wykonaja wiezbe. Na zime zostawiam deskowoanie i pape, na wiosne jak bedzie $ to chce sam polozyc dachowke.... ale kto to wie co bedzie w dzisiejszych covidowych czasach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 15.11.2020 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2020 I jak tam? udało się z dachem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B_i_U 16.11.2020 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 Dawno nie byłem więc zaraz uzupełniam, ogólnie rzeczy biorąc działam bardzo powoli ale ciągle do przodu;) O, i to jest najważniejsze - byle do przodu. Jak się robi rzeczywiście samemu (a jesteś chyba nieliczną taką osobą na tym forum) to wszystko trwa naprawdę miesiącami. Tylko ściany idą stosunkowo szybko. Ja w dzienniku mam też niekiedy półroczne dziury albo nawet dłuższe. Pozdrawiam Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micbarpia 28.01.2021 22:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 I jak tam? udało się z dachem? Jest dach, właściwie był tuż przed swiętami. Jakoś mało czasu na forum ale uzupełnienie jutro lub niedługo:) Teraz ocieplenie sciany wwschodniej (od strony garazu) i reszta dachu jakos niedługo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micbarpia 28.01.2021 23:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 (edytowane) w skrócie: bardzo porządna ekipa górali, bez zbędnych słów i problemów. 2 dni robili i załatwione. Jestem bardzo zadowolony. Póki co nie widzę problemów Edytowane 28 Stycznia 2021 przez micbarpia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 31.01.2021 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Pięknie! Czekamy na dachówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dez 31.01.2021 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Rewelka, dom zaczyna wyglądać, jeszcze garaż i będzie pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bcgarage 12.02.2021 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Szacun za samorobienie hehe ja już 4 lata walczę, a jedyne co mi robili obcy to więźba, wstawienie okien i drzwi oraz montaż klimy Tak więc wiem co czują Twoje plecy w tej robocie hehehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 12.04.2021 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2021 (edytowane) Jak tam u Ciebie, dzieje się coś?ściany z porotherma murowałeś na zaprawę z betoniarki czy z gotową z worka? Edytowane 18 Kwietnia 2021 przez boconek03 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts