kocbeat 04.07.2018 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2018 czy plastyfikator czasem nie przyspiesza wiazania? Też, dlatego beton z wytwórni tak szybko wiąże i pali w gole stopy:-P Ale ważniejsze jest że nie trzeba lać tak dużo wody zarobowej i beton jest mocniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micbarpia 05.07.2018 04:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2018 No wlasnie, gdyby moja zaprawa wiazala jeszcze szybciej to bym nie wyrobil... ps nie wiem czy u was to samo ale u mnie 22stopnie o 6.30nie wrozy dlugiej pracy dzis... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocbeat 05.07.2018 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2018 No tak pod tym względem nie myślałem. Ja mam małą betoniarkę gdzie na raz wychodzi akurat taczka zaprawy czyli jakieś 1,5 -2h murowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micbarpia 06.07.2018 16:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2018 miało być pięknie a wyszło...Dzien z przygodami... na szczescie i nieszczescie poza budowlanymi... Miałem nadzieje ze posiedze na działce od 8 do 18 i zrobie wiecej niz zwyklea o 12 musiałem sie zwijac... calej historii nie bede przytaczal choc jest iscie filmowa ale podziele sie z wami jedna ciekawostką... Zgubiony telefon, wiec dzwonie ze swojego do BOK T mobile zeby poinformowaco sytuacji i zalozyc blokade... oczwysice najpierw automat pyta o wszystkie piny kody srody itd co w sytuacji nerwowej (jaka jest zgubienie telefonu) troche potrafi jeszcze podgrzac atmosfere... nastepnie DOKLADNIE O TO SAMO PROSI mnie pani PI...NDA w sluchawce... wiec mysle sobie PO CO BYLO TO PIERWSZE PYTANIE ale okej... zglaszamy podajemy dane itd itd po czym telefon mi sie rozlacza... mysle sobie troche hamowka ale okej... patrze nie mam sieci wiec resetuje telefon a tam tylko polaczenie alarmowe i karta sim wylaczona... NO JA PIER******* TEPA DZIDA zamiast zablokowac numer ukradziony/zgubiony pozbawila mnie mojego numeru.... to tylko fragment, wszystkeigo nie chce mi sie pisac bo caly dzien mozna by obsadzic w niezlej trylogii filmowej ... takze tego.... dzis 27 bloczkoww sumie 759 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micbarpia 07.07.2018 15:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2018 Dzis 43 w sumie 802 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil_ 07.07.2018 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2018 Bez zdjęć się nie liczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B_i_U 07.07.2018 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2018 (edytowane) czy plastyfikator czasem nie przyspiesza wiazania? Plastyfikatory często nieco opóźniają wiązanie, choć nie jest to ich zasadnicza funkcja. Ich główną funkcją (jak zresztą było napisane) jest ograniczenie wody zarobowej, która osłabia beton. Przez to uzyskujemy mocniejszy beton, bardziej płynną konsystencję lub zmniejszenie ilości cementu w mieszance betonowej. Działa to jak smar, który zmniejsza tarcie pomiędzy cząsteczkami mieszanki, dzięki temu jest bardziej płynna. Plastyfikatory do zapraw to w zasadzie napowietrzacze, które osłabiają zaprawę ale poprawiają jej urabialność. Przeciwmrozowe "plastyfikatory" obniżają temperaturę zamarzania wody zarobowej. W betonie lub zaprawie działanie żrące ma głównie cement a nie plastyfikatory. Ma on odczyn alkaliczny (ph 9) co też hamuje korozję stali. Na forum krąży też obiegowo mit, że plastyfikatory powodują uelastycznienie stwardniałego betonu np. w posadzkach. To absolutna bzdura spowodowana chyba nazwą. Gratuluję postępów i życzę mocnych pleców. Bartek P.S. A na Twoją "chorobę" proponuję jakieś piwko. Wtedy milimetry zamieniają się w centymetry . Znałem też glazurnika, który jak miał krzywe płytki to lekko gasił światło żeby nie widzieć niedoskonałości i jechać dalej z robotą . Edytowane 7 Lipca 2018 przez B_i_U P.S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micbarpia 07.07.2018 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2018 Oo to dobre:) moze faktycznie po nocach bede robil:p co do plastifikatora to kierbud a wlasciwie to dwoch ( jeden z rodziny) powiedzial zeby nie dodawac zadnego syfu tylko piach I cement to tak robilem. Nie znam sie na tym kompletnie. Przyznam ze tu zaufalem im w ciemno:) zdjecia beda jutro albo w pn. Przy malych postepach nie chce was zanudzic:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micbarpia 09.07.2018 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2018 (edytowane) dzis ledwo 26 ale znowu moglem porobic tylko chwile i cos, i cos i znowu cos... dzis 26 w sumie 828 garaz prawie skonczony wiec bede mogl spokojnie brac sie za sciany wewnetrzne... Edytowane 9 Lipca 2018 przez micbarpia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil_ 09.07.2018 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2018 Systematycznie ale do przodu.... Upał daje popalić... Zawsze to 26 szt mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micbarpia 11.07.2018 06:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2018 Pytanie odnosnie rur kanalizacyjnych... jakis konkretny producent albo sklad z ktorego brac? Czy ceny I jakosc w marketach typu casto, obi I leroy sa podobne? Jakie macie doswiadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 11.07.2018 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2018 Pytanie odnosnie rur kanalizacyjnych... jakis konkretny producent albo sklad z ktorego brac? Czy ceny I jakosc w marketach typu casto, obi I leroy sa podobne? Jakie macie doswiadczenia? Ja brałam z WiPlastu przez neta - ceny moim zdaniem bardzo konkurencyjne, jeszcze dali rabat 3%. Nam długo dostawa trwała ale rozbili nam zamówienie chyba na 10 paczek, fakt, że sporo tego mieliśmy. W marketach przebitka nawet 2-3 krotna, więc moim zdaniem nie warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Soczek1212 11.07.2018 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2018 Ja brałem w miejscowej hurtowni i mówiąc szczerze nie opłacało się zamawiać z neta (koszt przesyłki niwelował różnice). Tak jak pisze chilli banana ceny marketowe to jakiś kosmos. Przejedz się po dwóch, trzech lokalnych hurtowniach hydraulicznych na pewno będzie taniej, a jak powiesz że to na całą budowę i będą większe ilości to tez spory rabat powinieneś dostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Laczak 11.07.2018 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2018 U mnie najtaniej było w sklepie z typowo takimi artykułami. Najlepiej dogadaj się, że weźmiesz więcej towaru, a co nie wykorzystasz oddasz za kilka dni. Ciężko jest kupić wszystko żeby idealnie pasowało. Nie wiem czy producent ważny, ale ja brałem rury SN8 z litym rdzeniem, choć pewnie każda pomarańczowa będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 11.07.2018 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2018 U mnie najtaniej było w sklepie z typowo takimi artykułami. Najlepiej dogadaj się, że weźmiesz więcej towaru, a co nie wykorzystasz oddasz za kilka dni. Ciężko jest kupić wszystko żeby idealnie pasowało. Nie wiem czy producent ważny, ale ja brałem rury SN8 z litym rdzeniem, choć pewnie każda pomarańczowa będzie ok. pomarańczowe nie są na zewnątrz? wewnętrzne są szare (jakby nie patrzeć tańsze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Laczak 11.07.2018 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2018 Rury zakopane w ziemi pod chudziakiem powinny być pomarańczowe. Szare są do rozprowadzenia instalacji już po domu. Ja dla świętego spokoju radziłbym dać pomarańczowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 11.07.2018 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2018 Rury zakopane w ziemi pod chudziakiem powinny być pomarańczowe. Szare są do rozprowadzenia instalacji już po domu. Ja dla świętego spokoju radziłbym dać pomarańczowe. Nie zrozumieliśmy się - myślałam, że cała kanalize polecasz pomarańczową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micbarpia 11.07.2018 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2018 Szczerze mowiac ja wlasnie wszystkie na parterze chce dac pomaranczowe tak jak laczak pisze o pionach I pietrze jeszcze nie myslalem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 11.07.2018 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2018 A ok, ja tam ci nie bronie przecież Wazne, że się rozumiemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniellos_ 11.07.2018 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2018 Ja też brałem z lokalnego sklepu. Nieraz połowę taniej od marketów no i mogłem brąz na WZ i oddać co zostało. Robienie na pomarańczowych poza miejscami obciążonymi uważam za marnowanie kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts