micbarpia 24.08.2018 16:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2018 (edytowane) Ostatnio staram sie pisac po calym tygodniu pracy (czyli w sb lub nd) ale ze ma padac w weekend to juz nie planuje nic robic wiec... To byl fajny tydzien. Upaly nieco lzejsze, troche wiatru i jakos dawalo rade przy tych 30stopniach pracowac bez wiekszego problemu. Tak jak wspominalem celem bylo dokonczenie murowania. W srodku tygodnia moja mama zadzwonila ze chetnie wpadnie i pomoze mi pomalowac sciany Izoplastem (bo trzeba wykorzystac ostatnie dni upalow zeby nie malowac potem mokrych scian)... Przy caly dzien w spokojnym tempie pracy wymalowalismy razem okolo 95mb warstwa gruntujaca (z delikatna domieszka wody , nie 50/50 jak zalecaja)... Myslalem ze bedzie to latwiejsza praca bo niby tylko malowanie .... troche sie umeczylismy ale jest:) teraz na to jeszcze w nast tygodniu poleca 2 warstwy izoplastu BW Dzisiaj dokonczylem murowanie. Lacznie 1453 bloczki. I powiem Wam. FAJNIE ZE JUZ KONIEC, choc nie powiem ze to bylo jakies strasze. Jedyne co to strasznie dlugo sie to ciagnelo ale tak to bywa, ja od poczatku nastawialem sie na prace bez przesady tylko spokojna i systematyczna. Ciekawie wypada porownanie tego co w rzeczywistosci z moimi zalozeniami ze SKETCHUPA. Wstepnie w projekcie mialem 7 warstw bloczka w domu i 5 w garazu ale razem z KIERBUDEM doszlismy do wniosku ze lepiej bedzie wymurowac wszedzie 6 warstw i zostawic wjazd w garazu na 5 warstw i tak tez zrobilem... w Sketchupie pokazalo mi ze wymurje 1459 bloczkow.. wymurowalem w sumie 1453... margines bledu do zniesienia. roznica tych 6 bloczkow to pewnie kwestia roznej ilosci zaprawy. Teraz jeszcze zostalo wywiercenie dziury na kanalize 160 (co nie jest latwe wiercac bez otwornicy tylko otwory po kolko, moze bede musial sprobowac innego sposobu)... Dzis jeszcze na kilka godzin przed deszczem pomalowalem 25mb sciany izoplastem BW zeby sprawdzic jak to kryje... i jest ZAJEBISTE... nawet sie zastanawiam czy jest sens potem dawac jeszcze druga warstwe tego bo i tak juz jest tak grubo i szczelnie ze nie widze sensu... jeeszcze do przemyslenia no to by bylo na tyle... PS WARTO DOPLACAC 100zl do tego SYNTHOSA za 500zl/m3 czy brac ten briotherm po 390.... nikt nie odpowiada wiec rozumiem ze nikt z BRIOTHERMEM nie mial doczynienia? Edytowane 24 Sierpnia 2018 przez micbarpia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil_ 24.08.2018 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2018 Syntos sprawdzimy I przetestowane przez wiele osób... Nie za nisko wychodzisz z tą kanalizacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micbarpia 24.08.2018 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2018 No wyszla dosyc nisko... ale w ulicy mam kanalize cisnieniowa wiec wydaje mi sie ze do pompy to I tak nie problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 24.08.2018 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2018 (edytowane) Coś drogi ten Synthos. Dzwoniłeś do fightera? Jakiś czas temu miał dużo lepszą cenę. P.S Gdzie kupiłeś IZOPLASTa BW? Bo nawet przedstawiciel nie wiedział gdzie to kupić w mazowieckim. Edytowane 24 Sierpnia 2018 przez agb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micbarpia 24.08.2018 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2018 W pabianicach w lodzkim, mam tam bliskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 24.08.2018 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2018 Coś drogi ten Synthos. Dzwoniłeś do fightera? Jakiś czas temu miał dużo lepszą cenę. P.S Gdzie kupiłeś IZOPLASTa BW? Bo nawet przedstawiciel nie wiedział gdzie to kupić w mazowieckim. ja ostatnio brałem synthos za 415zł/m^3 za 5cm z frezem, izoplast BW można kupić tutaj W dzisiejszych czasach nie opłaca się już jeździć i suzkać po składach.... zamawiaj w necie i po sprawie. Ja już sięo tym przekonałem nie raz tracąc duuużo czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 24.08.2018 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2018 ja ostatnio brałem synthos za 415zł/m^3 za 5cm z frezem, izoplast BW można kupić tutaj W dzisiejszych czasach nie opłaca się już jeździć i suzkać po składach.... zamawiaj w necie i po sprawie. Ja już sięo tym przekonałem nie raz tracąc duuużo czasu. Wiem, tylko tam za każde wiadro sobie liczą osobno za wysyłkę. Muszę przedzwonić, bo to nie jest normalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micbarpia 24.08.2018 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2018 Za 10l wiadro w pabianicach placilem z tego co pamietal po 42 albo 45 zl... ja zle widze czy cena na alledrogo przesadzona jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil_ 24.08.2018 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2018 Na allegro masz duże wiadra 19 litrowe.Fakt cena trochę na allegro wysoka, ja za 19 litrowe płaciłem chyba 85 zł. Z tą kanalizacją to spoko, u mnie nie ma więc wysoko dawałem, aby nie musieć później kombinować z jakimiś pompami jak za parę lat mnie przyłączą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micbarpia 24.08.2018 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2018 tak zwrocilem uwage ale mam na mysli ze to i tak bardzo wysoka cena a do tego jeszcze przesylka... kosmos... sebcio dzieki za kontakt do fightera, jutro sie z nim zgadam i zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micbarpia 27.08.2018 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2018 Pomalowalem dzis caly fundament warstwa iziplastu bw I powiem wam ze mam rozkminke.. poszlo mi 5 wiaderek 10l I zostaly jeszcze 4. Byl plan malowania 2giej warstwy tego bw ale chyba odpuszcze, nie z oszczednosci, nie z lenistwa tylko nie widze zadnego sensu.. juz po warstwie gruntu izoplastem rw rozciencionym delikatnie woda na drugi dzien wygladalo to bardzo szczelnie. Teraz po warstwie bw jest poprostu tak konkretne ze nie wiem co mialaby dac kolejna warstwa... wyglada na to ze mam na sprzedaz 4 wiaderka izoplastu ( 1rw I 3 bw ), jak ktos z okolic warszawy potrzebuje a jak nie to w pt oddaje do sklepu w pabianicach:) chyba ze ktos mi dobrze uzasadni kolejne malowanie... tylko nie tak jak pan z 'markietingu' ktory chcial mi wlepic 20 wiaderek kleju wkl... on chyba myslal ze bede plywal w tym fundamenie po morzach I oceanach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 27.08.2018 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2018 Jedno BW bym wziął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micbarpia 28.08.2018 05:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2018 Podalem nr telefonu sprawdz priv lub swoj profil bo gdzies tam wpisalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micbarpia 28.08.2018 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2018 Dzis kilka kwestii organizacyjnych bylo do zrobienia... oddac palety do certusa I pojechac po xps. Na szybko wypozyczylem przyczepke (kryta) I poszlo. Palety zmiescily sie bez problemu ( 23 szt), z xps bylo gorzej bo musialem rozpakowac 2 paczki zeby powciskac pojedyncze plyty w wolne przestrzenie ale dalo rade. Jestem mega zadowolony ze sklepu no I z ceny (nie moglem uwierzyc jak patrzylem na paragon) kupilem 5,4m3 synthos prime s 10 za 1844zl.. do tego jakies pianki pistolet I folia kubelkowa... wyszlo ponad 2k czyli duuuuzo mniej niz sie spodziewalem, czekam na pomocnego tescia I moze w ten albo kolejny weekend okleimy a potem zasypiemy. Chcialem dzis kupic czesci do masxyny do ciecia styro ale w kilku marketach bud nie mieli drutu oporowego... no nic jest troche czasu to bede szukal dalej I konstruowal, zdjec nie ma nowych bo nic sie nie zmienia , trzeba triche ogarnac plac, porzadki zrobic trawnik skosic itd, ogolnie nuda no I czekam na mlotowiettarke graphita ( poki co narzefzia tej firmy b.dobrze mi sluza a mam wkretareczke, duza I mala katowke, I multitoola), w sklepie online obiecywali ze w 24h bede mial zamowiony sprzet w domu , zamiwilem w nd a ma byc w pt...nie wiem jak oni to licza... ('mediafachowiec') taki numer mi wycial chociaz cena dobra... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micbarpia 02.09.2018 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2018 (edytowane) Taka sytuacja: zostalo mi do zalania (o czym troche zapomnialem) starter po schody oraz slup w salonie przy schodach. Tam na srodku gdzie prety... Ogolnie wymary tego malutkie wiec nawet 1m3 betonu z tego nie wyjdzie... raczej betoniarka mi nie przywiezie takiej ilosci... co zrobic??m samemu na budowie dobrego betonu nie ukrece... pod schody to pol biedy ale pod ten slup przydaloby sie cos mocniejszego... pomocy! Edytowane 2 Września 2018 przez micbarpia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ufbufkruf 02.09.2018 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2018 Skoro masz obawy kup gotowa mieszankę b20 czy mocniejsza. Przy tej ilości nie będzie to kosztować majątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil_ 02.09.2018 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2018 Ja mieszałem z worka beton konstrukcyjny B30 firmy DUBLET.Nawet te wysokie trzpienie tak zalewałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 02.09.2018 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2018 nawet 1m3 betonu z tego nie wyjdzie... raczej betoniarka mi nie przywiezie takiej ilosci... co zrobic??m samemu na budowie dobrego betonu nie ukrece... pod schody to pol biedy ale pod ten slup przydaloby sie cos mocniejszego... pomocy! My przywieźliśmy sami jakiś 1m3 na przyczepce przywieźliby nam nawet ten metr ale chyba 400za transport wymyślili.. Potem ja ładowałam w wiadra a mąż ładował w słup. Szybka akcja była bo skwar był niemiłosierny i beton szybko wiązał Albo gotową mieszankę jak pisze ufbufkruf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 02.09.2018 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2018 Budokrusz pewni i tyle Ci przywiezie. Tylko oni biorą 35zł netto/m3 brakujący do pełnej - 7m3 - betoniarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zolw82 02.09.2018 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2018 często w betoniarniach kierowcy jeżdżą swoimi autami i jak komuś na budowie zostaje naddatek betonu to kierowca może z nim zrobic co chce, zagadaj z pierwszym lepszym napotkanym gosciem z gruszki lub pompy i zapytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts