Kamil_ 04.01.2018 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 (edytowane) Mazidło polecam:Grunt: http://www.adw.com.pl/izoplast-r-w-p5.htmli na to dwie warstwy: http://www.adw.com.pl/izoplast-b-w-p38.html Sketchup'a ogarniałeś wcześniej?Bo robią wrażenie wizualizacje...Ja od dwóch dni się bawię i tak sobie to idzie... Edytowane 4 Stycznia 2018 przez Kamil_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micbarpia 04.01.2018 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 Dzięki za komplement, choć bez przesady. Zacząłem w nim rysować dom chyba w wakacje. Początki miałem słabe i już miałem się zrażać... ale potem kilka tutoriali na YT i było lepiej. Dla mnie odkryciem ułatwiającym było po pierwsze ustawienie skrótów a po drugie robienie komponentów i ze wszystkiego... Dzięki za link do mazidła. Właśnie te brałem pod uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micbarpia 12.01.2018 08:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2018 Czego używacie do wyznaczenia głębokości wykopu w stosunku do poziomu 0? Nie obejdzie się bez niwelatora czy może są jakiś prostsze domowe sposoby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ufbufkruf 12.01.2018 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2018 Ławy drutowe (na palikach z wyznaczonym poziomem zero przez geodetę - ewentualnie przeniesione szlaufwagą) i miarka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ggdh 12.01.2018 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2018 A czym renderujesz w SketchUpie? Jakiego plugina używasz, bo nie sądzę, że masz wersję PRO ja niby mam sketchupa oblatanego, ale jakoś nigdy nie miałem potrzeby renderowania, bardziej używałem do wymiarowania projektów DIY (komputery, akwarystyka, stolarka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micbarpia 12.01.2018 23:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2018 (edytowane) A czym renderujesz w SketchUpie? Jakiego plugina używasz, bo nie sądzę, że masz wersję PRO ja niby mam sketchupa oblatanego, ale jakoś nigdy nie miałem potrzeby renderowania, bardziej używałem do wymiarowania projektów DIY (komputery, akwarystyka, stolarka). sketchup darmowy i vray (ten juz nie darmowy ale jak komus zalezy to sobie poradzi w internecie, sa tez inne rendery darmowy ale nie uzywalem wiec nic nie polece) .... własnie sie glowie jak ustawic lazienke na dole zeby wiedziec gdzie maja byc odplywy...;/ im dluzej nad tym siedze tym mniej wiem... ps rendery robie troche z nudow bo nie mam jeszcze pozwolenia i pogoda tez pod psem, a po drugie jeszcze troche instalacje mam nie przemyslane... i co by nie mowic jednak taki redner daje lepsze wyobrazenie moim zdaniem niz suchy screen ze sketchupa Edytowane 12 Stycznia 2018 przez micbarpia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kac-Per 13.01.2018 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2018 Aby wyznaczyć poziom wykopu ław maiłem rozciągnięty sznurek miedzy deskami z naniesionym zerem. Na łopacie zaznaczony wymiar. http://www.kacper.meximas.com/images/galeria/dron/jcjk.JPG po lewej widać sznurki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micbarpia 13.01.2018 15:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2018 Aby wyznaczyć poziom wykopu ław maiłem rozciągnięty sznurek miedzy deskami z naniesionym zerem. Na łopacie zaznaczony wymiar. http://www.kacper.meximas.com/images/galeria/dron/jcjk.JPG po lewej widać sznurki. faktycznie, genialne w swojej prostocie:) nie pomyślałem o tym:) dzięki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ufbufkruf 13.01.2018 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2018 Ławy drutowe:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micbarpia 13.01.2018 16:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2018 Ławy drutowe (na palikach z wyznaczonym poziomem zero przez geodetę - ewentualnie przeniesione szlaufwagą) i miarka no wiem ze pisałeś o tym już wcześniej ale jakoś dopiero jak Kacper wrzucił foto to dotarło do mnie jakie to oczywiste... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Laczak 26.01.2018 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 I ja również zaznaczam swoja obecność w Twoim dzienniku. Jesteśmy na podobnym etapie.Masz faktycznie trochę tych ścian fundamentowych do murowania.Policz sobie z ciekawości ile wyszła by Cie płyta. Może się okazać że nie wiele więcej, a pracy na pewno mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micbarpia 03.02.2018 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2018 Witam oficjalnie Laczak. Ta płyta fundamentowa faktycznie gdzieś tam zostanie mi z tyłu głowy... ale ostatecznie jednak nie zamierzam zmieniać i postawie fundamenty... tzn mam zamiar a czy się uda to czas pokaże. Tymczasem, wczoraj otrzymałem telefon od sąsiada i dowiedziałem się, że skrzynka prądu postawiona... wiec szybko pojechałem się przekonać na własne oczy:) OTO jest. Przypomnę tylko, że wniosek złożyłem 17 marca 2017 więc czekałem niespełna rok... ale i tak mi się nie spieszy więc luz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ggdh 03.02.2018 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2018 Robimy przyłącza i stawiamy takie skrzynki - jakby pracownicy zostawili tak upapraną błotem to byłby dym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micbarpia 03.02.2018 15:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2018 Robimy przyłącza i stawiamy takie skrzynki - jakby pracownicy zostawili tak upapraną błotem to byłby dym żona jak zobaczyła myślała że jakąś starą dali bo tak z daleka wyglądała... cóż pewnie dlatego sami nie zadzwonili... na szczęście deszcz przyjdzie o obmyje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 03.02.2018 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2018 Kilka razy otworzysz i brud odpadnie razem z farbą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ggdh 03.02.2018 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2018 Tam nie ma farby materiał na włóknie szklanym pociągnięty lakierem UV. Po paru latach tak czy tak będzie obleśna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 03.02.2018 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2018 To może jest lepsza od mojej postawionej przez PGE. Z "wajchy" do otwierania wszystko już odpadło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micbarpia 09.02.2018 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2018 (edytowane) Witajcie, wrócił do mnie wniosek o PnB z kilkoma szczegółami do poprawy w tym jeden punkt z którym mam problem. Właściwie nie ja tylko architekt ma problem z gościem u którego załatwiał OZC bo facet w odpowiedzi na w/w pismo powiedział. "Panie, nigdy czegoś takiego nie wymagali i ja tego nigdy nie pisałem i nie wiem jak to zrobić..." a teraz załuję bo już miałem zamawiać OZC u Asolta ale archi powiedział ze będzie kogoś miał i żebym się już nie kłopotał... pytanie brzmi KTOŚ, COŚ? jest jakiś schemat oświadczenia które trzeba napisać czy to jest faktycznie jakieś dodatkowe liczenie itd ? Edytowane 9 Lutego 2018 przez micbarpia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawskip 09.02.2018 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2018 jak będę w domu to zajrzę do swojego projektu wydaje mi się że mam takie porównanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micbarpia 09.02.2018 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2018 jak będę w domu to zajrzę do swojego projektu wydaje mi się że mam takie porównanie. byłbym bardzo wdzieczny, czekam na jakies info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts