Regius 09.02.2018 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2018 (edytowane) Witajcie, wrócił do mnie wniosek o PnB z kilkoma szczegółami do poprawy w tym jeden punkt z którym mam problem. Właściwie nie ja tylko architekt ma problem z gościem u którego załatwiał OZC bo facet w odpowiedzi na w/w pismo powiedział. "Panie, nigdy czegoś takiego nie wymagali i ja tego nigdy nie pisałem i nie wiem jak to zrobić..." a teraz załuję bo już miałem zamawiać OZC u Asolta ale archi powiedział ze będzie kogoś miał i żebym się już nie kłopotał... pytanie brzmi KTOŚ, COŚ? jest jakiś schemat oświadczenia które trzeba napisać czy to jest faktycznie jakieś dodatkowe liczenie itd ? Chodzi o taką ściemę, żeby wykazać, że wybrałeś optymalny system ogrzewania i przeanalizowałeś "ekologiczne" źródła ciepła. Tu masz przykład (mam nadzieję że się przyda): Najczęściej taki dokument generuje się w programie do OZC po wpisaniu kilku dodatkowych informacji (powyższy przykład z programu arkadia termo). Edytowane 9 Lutego 2018 przez Regius Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micbarpia 09.02.2018 23:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2018 dzięki wielkie, podrzucę architektowi, niech coś z tego wyczaruje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawskip 10.02.2018 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2018 u mnie wygląda to tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micbarpia 10.02.2018 14:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2018 (edytowane) no dziękuję bardzo, przyda się 16.02.18 projekt poprawiony i oddany do dalszego rozpatrzenia... Edytowane 16 Lutego 2018 przez micbarpia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micbarpia 28.02.2018 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2018 Radosna nowina. Dzis otrzymałem PNB! W najbliższy weekend spotkanie z kierbudem, w nast tygodniu zgłoszenie do nadzoru bud... i jeśli pogoda będzie przyjemniejsza nieco to zaczynam za około 2 tygodnie od wykopu... Tablica odebrana więc jeszcze pozostało ją uzupełnić i powiesić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 28.02.2018 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2018 Jupiiii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ggdh 28.02.2018 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 28.02.2018 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2018 super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walec7_7 28.02.2018 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2018 Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ufbufkruf 28.02.2018 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2018 Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micbarpia 08.03.2018 08:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2018 Plan jest taki, że to już ostatni wpis niebudowlany. Wreszcie moją energię będę mógł przelać w robociznę a nie w Sketchupa... spacer po poziomie parteru: mocno niedopracowany spacer po obu poziomach: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ggdh 08.03.2018 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil_ 08.03.2018 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2018 Szacun za ten projekt w Sketchup!Robi wrażenie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 08.03.2018 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2018 Plan jest taki, że to już ostatni wpis niebudowlany. Wreszcie moją energię będę mógł przelać w robociznę a nie w Sketchupa... spacer po poziomie parteru: mocno niedopracowany spacer po obu poziomach: fajnie to wygląda zima się przedłuża, budowa stoi, może się wezmę za ten sketchup, ale bez tutoriali z YT chyba się nie obędzie:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniellos_ 09.03.2018 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2018 Ja już robiłem podejście , ale powiedział mi że mam za słabą kartę graficzną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walec7_7 09.03.2018 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2018 Fajnie to wygląda! Ja jakoś nie bardzo do tego programu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 09.03.2018 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2018 Ja już robiłem podejście , ale powiedział mi że mam za słabą kartę graficzną. widzisz i masz problem z głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micbarpia 12.03.2018 14:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2018 Dzisiaj u nas 18! Stopni a zadna koparka I tak nie chce prztjechac bo ziemia zmarznieta... co za pech... ocztwiscie nie wierzylem wiec krece swidrem otwor zeby sobie zamontowac kawalek rury pcv jako studzienke rewizyjna z zamiarem wykrecenia na 1m gleboko... a tu po 25cm skala... hm ale pech krece obok... to samo...jednak mieli racje... piach na tej glebokosci twardy jak beton... a co najgorsze maja wrocic mrozy jeszcze za tydzien wiec chyba przed swietami wykopu nie bedzie. Tu pytanie: jest sens krecic zbrojenie I trzymac je na zewnatrz? Czy ewentualna rdza nie bedzie przeszkadzac? Czym innym zajac sie w miedzyczasie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mendium 12.03.2018 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2018 Kręć zbrojenie, drobny nalot z rdzy niczemu nie przeszkadza. Jakby druty leżały 10 lat w wodzie to wżery mogły by być głębokie a tak to bez znaczenia. Druty na mojej budowie rok czasu leżały pod chmurką i nic im nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocbeat 12.03.2018 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2018 Rdzawe lepsze bo beton się dobrze trzyma. Spokojnie kręć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts