Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Indywidualny MiM.

Recommended Posts

dzien pierwszy: 20 bloczków

dzien drugi: 16 bloczków

Razem 36 bloczków

W tym 2 narożniki (tylko 2 warstwy) z dokładnością do 2mm... taki początek bardzo mnie zachęcił do dalszej pracy

ff298798de362039med.jpg

mam problemy z zaprawa klejaca sie do betoniarki, sam już nie wiem czy najpierw dawać wiecej wody czy mniej ale eksperymentuje, jak będę miał już sprawdzony patent to opisze bo ten problem może spotkać każdego

Zaprawę (m15) robię z proporcji

25kg cementu jedynki z ozarowa (32,5)

5 wiader 10l piasku 0-2

12 litrów wody

mimo braku plastyfikatorów i wapna zaprawą da się fajnie smarować tylko musze jeszcze obczaić jak ją mieszać żeby się nie przyklejało do betoniarki

Edytowane przez micbarpia

• Odpowiedzi 367
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ładnie to wygląda. Ile docelowo będzie warstw bloczków? Jak wysoko nad grunt wyciągasz fundament?

Przez chwilę wydawało mi się że bednarka wychodzi u Ciebie nie u góry ławy z z jej boku. I zacząłem się zastanawiać czy to nie dobry pomysł. Nie trzeba by było się grzebać z nimi przy izolacji poziomej.

Dzis znowu mało na budowie byłem bo miałem wizyte u alergologa i jeszcze kilka innych spraw: W efekcie przez 2 godziny wymurowałem zaprawy z jednego worka cementu co dziś starczyło na 16 bloczków i przyciąłem bloczki pod wymiar od których jutro zacznę. Przyznaje, że piszę to głównie dla siebie żeby potem wiedzieć ile mi to zajeło;) Mam nadzieję, że ten spam nikomu z Was nie przeszkadza.

Dzień 7: 16 bloczków

w sumie 164

....I pamiętaj o jednym - i tak to zasypiesz.

Święte słowa aiki ;) Nie to żebym zachęcał do niechlujstwa , ale tak jak pisałem u siebie w temacie. My samoroby mamy to do siebie, że wszystko chcemy zrobić jak najdokładniej a czasem na prawe warto troszkę odpuścić. Przekonałem się już o tym sam po sobie. Wcześniej na początku robiłem wszystko z aptekarska precyzją po jakimś czasie już trochę odpuściłem.

A tak poza tym to ładna robota :)

NIE CHCE MI SIE JAKOS

Od rana jakos tak chodziłem, potykałem się, zapominałem czegos, wracałem, znowu zapominałem, wiec po skonczeniu 22 bloczkow zerknalem na zegarek z mysla "jak bedzie przed 11 to robie drugi wór jak po 11 to koncze " no i była 11.01... no i tyle, może za ciepło a moze w koncu len mnie dopadł...

Dzien 10: 22 bloczki

w sumie: 254 bloczki

ps fote mam ale nawet nie chce mi sie jej wstawiac... ot... taki dzien