Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Indywidualny MiM.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 367
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Drodzy forumowicze, jak to jest z tym murowaniem na deszczu? Wlasnie mi sie zaczal urlop I mialem nadzieje na wiecej zabawy w budowe a tu deszcz, nie jakis ciezki ale od rana pada I nie wiem czy nie bedzie to zle wplywac na zaprawe zwlaszcza na fugach pionowych ktore nie sa osloniete... w necie rozne rzeczy pisza I nie chce popelnic bledu.... z gory dzieki za pomoc

Dołóż plastifikator do zaprawy będzie Ci się dużo lepiej pracowało :)

Co do wysokości budynku to ponoć nikt tego nie sprawdza, więc lepiej podnieść się wyżej.

U mnie działka względem drogi (polnej) jest też niżej i też podniosłem wyżej, bo jak zrobią kiedyś asfalt czy coś to by mnie zalewało :)

Dzis pogoda popsula plany murowania.

Chyba Laczak kiedys sie pytał czy u mnie nie ma wody... no to wreszcie sie doczekalem i troche wody sie zebralo ;)

d7ecc94bdcd2ef94med.jpg

0b845bb638585809med.jpg

Do tego w nocy chyba jakas wichura byla bo wy***** mi cala palete bloczkow ( fakt ze hds ustawil ja krzywo na maksa

9de72b5236467c34med.jpg zdjecie przed wichura) bo pewnie deszcz podmyl gline i przewazylo.

bd9559a7bb6800f5med.jpg

65d25105fc18d7d9med.jpg

Plus z tego jest taki ze przy okazji byl to sprawdzian dla spoiny i muru. Poza wykruszonymi delikatnie kilkoma bloczkami mur nietkniety.

Przygotowalem wiec bloczki na jutro i jeszcze jakies tam docinki i licze na lepsza pogode :)

dc0a55bae36c9bbemed.jpg

775dc28e496a0008med.jpg

835559462827f42cmed.jpg

Edytowane przez micbarpia