Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

mam zaapytanie ile moze kosztować m2 dachu z blachodachówki - robocizna + materialy -po prostu całość? dach dwuspadzisty. :roll:

Niedawno miałem podobny problem i mogę tobie poradzić abyś zrobił ksero projektu dachu i wysłał faxem bądz podiechał do składów budowlanych bądz np. Dachluxa, Dachmuru, Minoxa itp. Częściowo jest to uwarunkowane dachem, materiałem. Zastanów się czy nie jest warto zrobić cementowej dachówki.

Pozdrawiam

Michał

https://forum.murator.pl/topic/23377-cena-dachu/#findComment-413853

mam zaapytanie ile moze kosztować m2 dachu z blachodachówki - robocizna + materialy -po prostu całość? dach dwuspadzisty. :roll:

Niedawno miałem podobny problem i mogę tobie poradzić abyś zrobił ksero projektu dachu i wysłał faxem bądz podiechał do składów budowlanych bądz np. Dachluxa, Dachmuru, Minoxa itp. Częściowo jest to uwarunkowane dachem, materiałem. Zastanów się czy nie jest warto zrobić cementowej dachówki.

Pozdrawiam

Michał

Zgadza się, najlepiej jak pojeździsz po składach budowlanych. I nie opieraj się na wycenie tylko jednego przedstawiciela, bo w każdym składzie jest inna cena. Jedni mają tanią blachę ale drogie dodatki a inni odwrotnie.

My będziemy kłaść blachodachówkę Pruszyńskiego. Pow. dachu 350m2. Wczesną wiosną płaciliśmy 12 tyś za blachodachówkę, blachę płaską na obróbki, śruby, uszczelki, grzebienie przeciwptakowe; podczas, gdy w innym składzie za to samo obliczyli nam 18tyś. Cały dach będzie kosztował ok 25 tyś bez robocizny. Ale teraz ceny są zupełnie inne.

Weź ksero rzutu dachu i poproś o wycenę pokrycia dachu w różnych składach budowlanych.

https://forum.murator.pl/topic/23377-cena-dachu/#findComment-413959