MaciejMacko 14.11.2017 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2017 Witam. Mam problem, a zarazem pytanie. Kociolem z podajnikiem na ekogroszek sterownik tech. Czy jest normalnym, ze w trybie letnim grzane sa takze, grzejniki?? Jest to blad czy normalna sprawa?? Dodam, ze przez taki objaw worek grochu schodzi w sumie w dobe... Poratuje ktos? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldek 25kW 15.11.2017 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2017 Witam!Według mnie ruszył obieg grawitacyjny.Jeśli masz to zakręć zawór czterodrożny lub grzejniki (możesz odkręcić dla bezpieczeństwa jeden najdalszy). Musisz przy tym dobrze ustawić podtrzymanie aby nie doszło do przegrzania kotła. pozdrawiam W.K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciejMacko 17.11.2017 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2017 Witaj. Dziekuje za odpowiedz. Zakrecilem grzejniki i rzeczywiscie miales racje. Nie spala juz tyle groszku. Jakis tam zawor mam i mozliwe ze to czterodrozny. Moze mialbys chec pomoc mi w ustawieniach kociolka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldek 25kW 18.11.2017 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2017 Witam !Fachowcem nie jestem, ale podpowiedzieć mogę.Mój kocioł (25 kW) w trybie letnim spala zasobnik (ok. 140 kg) wystarcza na 1.5 do 2 miesięcy w zależności od ilości ogrzanej wody i jakości groszku.Pozdrawiam W.K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciejMacko 02.12.2017 16:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2017 Chodzi o dobor ustawien, poniewaz na PID kociol przesypuje ekogroszek. Myslalem, zeby ustawic wszystko samemu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldek 25kW 09.12.2017 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2017 Chodzi o dobor ustawien, poniewaz na PID kociol przesypuje ekogroszek. Myslalem, zeby ustawic wszystko samemu. Pozdrawiam Mój sterownik nie ma PID na lato ustawiam go następująco: czas podawania 10 s przerwa 90s czas podtrzymania 24 minuty. wentylator 20%, czopuch i przesłona na wentylatorze otwarte na max-a. Przy niewielkich mrozach (do -5) na zimę ustawienia mam zresztą takie same, jeżeli temp jest niższa wtedy dodaję węgla i ewentualnie zwiększam nadmuch. Ogólnie jestem zadowolony ze spalania. pozdrawiam W.K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 09.12.2017 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2017 Moje ustawienia z lata na brulim ( w trybie dwustanowym ) to: Praca • podawanie 5s, • czas postoju podajnika 63 s • moc dmuchawy 75 % na małej dmuchawce Podtrzymanie • czas pracy 10s • czas postoju podajnika 80 min • czas krótkiej przerwy 20 s • ilość powtórzeń 2 • Moc dmuchawy 77 % - mała dmuchawka Tu jedynie każdy musi sobie dopasować moc dmuchawy ( bo moja była mała 12V a to co innego) na normalnej dmuchawie chodziłęm gdzieś w okolicach 37% mocy dmuchawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciejMacko 11.12.2017 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Dzieki , za odpowiedzi. Przeslony na wentylatorze nie posiadam. Moj kociolek elektromet 12 KW i sterownik Tech. Jakim groszkiem palicie. Czy Macie pozakladane zestawy termostatyczne na.kaloryferach? Ustawienia podajecie tylko na tryb letni, czy moze grzanie CWU wraz z CO. Jak ustawic wentylator w podtrzymaniu? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts