Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy robicie zakupy przez internet  

33 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy robicie zakupy przez internet

Recommended Posts

Nie za często - ale zdarzyło się. Liczę na to, że ta forma robienia zakupów będzie się z roku na rok coraz bardziej upowszechniała. Nie ma to jak stałe zlecenie (np. raz na tydzień-dwa) na dostawę z e-sklepu artykułów pierwszej potrzeby :lol: (zgrzewka wody, mleka, napojów, paczka makaronu, ryżu, kiełabaski na grilla i jakieś dobre winko/piwko). A na razie najprężniej działa e-sprzedaż sprzętu RTV, AGD, książek, podręczników itp. Też dobrze - konkurencja nawet dla Media Markt "tego powinni zabronić" :wink:

A ja dzisiaj wysłałam pierwsze zamówionko i jestem ciekawa.

w sumie nie mam takiej potrzeby - 10 minut do 2 centrów handlowych, a w osiedlowych sklepikach zawsze można miło pogadać no i sok ze świeżej marchewki dla mnie.

Na Allegro kupiłem starą metalową bramę, po cenie złomu od sprzedawcy w miejscowości w której mieszkam. Wystarczyło oczyścić z rdzy, pomalować i gotowe. Myślę, że za jakiś czas wystawię ją też na aukcję, jak będzie mnie stać na nowe ogrodzenie od frontu wraz z bramą na pilota.

Kupuję i na Allegro i w zwykłych sklepach, coć niezbyt często. Mając odrobinę rozsądku kupować przez internet można bezpiecznie.

PLUSY to:

+ łatwo i przyjemnie,

+ wiele sklepów w jednym miejscu,

+ czesto taniej.

MINUSY:

- nie można sprawdzić organoleptycznie tego czegoś,

- łatwo mogą nam wcisnąć bubel,

- po zakupie nie można się od razu cieszyć nowym nabytkiem, ale trzeba czekać aż nam to przyślą.

- dochodzą koszty transportu.

I jeszcze jedno. Rzeczy na Allegro niekoniecznie są tanie. Kupiłem już kilka takich :( które potem znalazłem taniej w normalnych sklepach. A dochodzą jeszcze koszty transportu.

Zdarza mi się kupować na allegro lub w sklepach internetowych.Jest to dla mnie możliwość zakupu rzeczy, których nie mogę dostać w sklepach na miejscu. Ostatnio kupiłam do swojej właśnie remontowanej kuchni okap - myślę że okazyjnie w Globalo - szkło + inox 60 cm - 699 zł. Myślę, że warto czasem pobuszować w sieci.

• 6 years później...
Moim zdaniem najlepiej jest się nie ograniczać tylko do jednej czy dwóch stron. Prawda jest taka, że na wielu portalach można znaleźć cos ciekawego, różniącego się od konkurencji. Po pierwsze: allegro.pl - wiadomo, nie trzeba przedstawiać, ceneo/nokaut - porównywarki ofert - głównie produktów, groupon - nie trzeba przedstawiać, fastdeal.pl - udoskonalona wersja groupona - live shopping. Na każdej z tych stron można znaleźć interesujące rozwiązania, oferty, które pozwolą nam znaleźć jakość za niską cenę w sieci.