termolit 22.11.2017 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2017 Łukasz Termolit bardzo dziękuję za odpowiedź oraz potwierdzenie tego co mówił wykonawca mam jeszcze dwa pytania - często się tak dzieje bo nikt czegoś takiego nie widział (kierownik budowy, wykonawca instalacji itp.), a wykonawca powiedział, że to jego drugi raz, i czy mogę być spokojny, że powietrze zeszło całkowicie czy jakaś część mogła pozostać w wylewce pogarszając jej właściwości przewodzenia? Nie dzieje się to często, ale się dzieje raz widać pęcherzyki mocniej jak u Ciebie raz mniej, a ludzie nie piszą o temacie, ponieważ wystarczy to zeszlifować i nic z wylewką więcej dziać się nie powinno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 24.11.2017 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2017 witam to mój pierwszy post który postanowiłem napisać na tym forum, ale jestem w mega kropce i muszę zasięgnąć u kogoś rady!!! w domu zdecydowaliśmy się na wylewki anhydrytowe ze względu na pewne problemy związane z wysokościami (każdy cm się liczył), a to było najlepsze wyjście. Wszystko było w porządku, aż do oględzin wylewek na drugi gdzie naszym oczom ukazała się wylewka pokryta pęcherzami w miejscu gdzie poprowadzone zostały rurki od ogrzewania podłogowego https://www.fotosik.pl/zdjecie/f683e6dd4dd339b9 wezwany na miejsce wykonawca stwierdził, że jest to normalne i związane z tym iż rurki pokryte są jakimś smarem, który absorbuje powietrze i wylewka dopiero później się odpowietrza a nie podczas układania sztangą. Mimo jego zapewnień, że jest wszystko ok kazałem wezwać technologa z firmy KNAUF, ale podejrzewam, że jego odpowiedz będzie taka sama bo jak dzwonił przy mnie do niego to byli na "TY". Moje pytanie: czy ktoś spotkał się z takim czymś i czy jest to faktycznie normalne?? dodam że tam gdzie nie ma ogrzewania podłogowego wylewka wygląda nawet ok. https://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/~3n38rn42nuzSHpWZVHbgOryYpiuUV tak to jest w porządku. To są płytkie rozerwane kratery pęcherzyków powietrza. Powstają one w wyniku rożnicy ciśnien wokół rurek (powstają zawirowania podczas sztangowania. Nad rrkami jest płytko i sztanga powoduje napowietrzanie ...! Ważne też są warunki klimatyczne podczas lania... Nalezy powierzchnię zeszlifować i po temacie o ile reszta będzie zgodna z założeniami projektu lub zamówienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszekmikuszek 27.02.2019 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2019 I co zeszły te pęcherze bo u mnie na chwilę obecną wygląda dokładnie tak samo:(:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patryk_84a 21.09.2022 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2022 Witam. Widzę ze temat stary. Ale problem cały czas aktualny. U mnie zauważyłem ze te pęcherza wzdłuż rurek wyszły tylko tam gdzie anhydrytu było więcej. Tam gdzie było 5- 6 cm jest ok. W jednym pokoju w rogu wyszło mi 7cm i tylko tam wyszly pęcherze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts