Piotr J. 19.09.2004 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2004 Temat wylewek dosyć obszernie omówiony na forum, jednak nie doszukałem się inormacji jak ułozyć folię i papę pod styropian. Chodzi mi o to, jak uzuskać szczelność ( chyba o to chodzi) kładąc je wokół rur wychodzących bezpośrednio z chudziaka, np. piony kan. kleić czymś, nie mam pojęcia, a muszę ulożyć w łazienkach pod podłogówkę. Prosze o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thalex 19.09.2004 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2004 są podobno jakieś "folie w płynie" wlaśnie do wylewek np w łazienkach - może popytaj w marketach budowlanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr J. 20.09.2004 05:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2004 Folia w płynie to nie jest tanie rozwiązanie, zapewne większość jej nie używa, może ktoś ma jakiś inny sposób? Może foli przykleić na Suprabicie do rur od pionów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NUMM 18.10.2004 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2004 Te folie uszczelniające to nie jest taki zły patent i nie najdroższy np w OBI kupisz ULTRAMENT 3 kg kosztuje ok 50 zł wydajność 350g/metr kwadratowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xavi 19.10.2004 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 Dobry pomysł to położenie folii, przymusowe jej rozcięcie na przełożenie rury. Potem warstwa dysperbitu jako uszczelniacza, oraz łatka z kawałka folii. Klei sięto na amen, a dyspersja uszczelniająca to grosze. Robiłem tak u siebie i budzi zaufanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 13.11.2004 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2004 W moim przypadku ze względu na wysoki poziom "ZERO" nie dawałem folii pod styropian ( nie ma zagrożenia podciągania wody) tylko folia na styropian przed drugą wylewką jako ochrona przed wyciekiem wody zarobowej z zaprawy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr J. 13.11.2004 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2004 Ja uważam , że nieważne jaki wysoki poziom "zero" , taki podciąganie będzie zawsze. Piasek zawsze będzie nasiąkał bez względu na wysokość. Ja mam parter 75 cm powyżej poziomu zero i mam dysperbit , pape, folie 0,5 styropian i folie 0.3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts