fr3d3k 17.11.2017 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2017 hej. Nieuniknionie zbliżam się do ocieplenia ściań w starym domu. Problem mam taki, że sciany z kamienia i cegły są bardzo nierówne (nawet kilkanaście centymetrów różnicy w pionie) i zanim mógłbym do tego cokolwiek przykleić, muszę te ściany czymś obrzucić. Od wewnątrz popełniłem już błąd, że zamiast tego tynku ściany równałem wełną i płytami g-k. Już tego nie naprawię ale chciałbym chociąz elewację poprawniej zrobić.Może ktoś podpowiedzieć czy obrzucenie i wyrównanie tych kilku centymetrów tynkiem perlitowym a potem klejenie do tego 15 cm styropianu będzie dobrym rozwiązniem? Nigdzie nie mogę znalezdz jakiejkolwiek informacji na ten temat. I żadna z ekip do której dzowniłem nawet o czymś takim nie słyszała :!o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 17.11.2017 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2017 Perlit po zmieszaniu z cementem przypomina bloczki z betonu komurkowego tak jak by ytong to wygląda więc nic złego się nie stanie , będzie dobrze tylko mieszanie tego perlitu to ciut uciążliwe w kiepskiej betoniarce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fr3d3k 17.11.2017 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2017 martwiłem sie raczej o wytrzymałość tegoż. Czy po przykelejeniu styro, zaciągniciu siatki i narzuceniu cienkowarstwowego tynku wszystko nie odpadnie...Ale okej. Spróbujemy, zobaczymy. Dzieki berthold61 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts