n0m4d 17.11.2017 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2017 Witam, mam do złożenia 17 kubików więźby dachowej między innymi krokwie 8x18. Pytanie jak je składować? na stojąco czy na leżąco? Mam dwie wersje: Dekarz: Krokwie składać na stojąco z przekładkami poziomymi i pionowymi wszystko spięte taśmą PET Tartak: Mogą być na leżąco z przekładkami poziomymi i odstępami między krokwiami, spinanie nie jest konieczne Bądź tu człowieku mądry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariober 17.11.2017 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2017 na leżąco ! bo ciężar własny dociskając nie pozwoli by się wypatrzyły - jak postawisz bardziej je powykręca . Zrób zadaszenie ale zapewnij przewiew . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ufbufkruf 17.11.2017 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2017 U mnie wyglądało to tak: Do tego zadaszenie Przekładki zarówno poziome jak i pionowe. Ważne żeby pilnować żeby były dokładnie w jednej linii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michalgosc 17.11.2017 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2017 Ja układałem stojąco, przekładki 2,5cm pionowo i poziomo cała wieźba spięta pasami co 1,5m przez 3 lata się suszyła a ja co kilka miesięcy napinałem pasy 3 krokwie skręciło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
n0m4d 17.11.2017 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2017 tak jak napisałem bądź tu człowieku mądry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 18.11.2017 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2017 Lepij na leżąco , zawsze układa się w stronę bardziej wiotką aby ciężar pomagał prostować. W pionie wytrzymałość krokwi jest za duża.Odstępy i zadaszenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts