kurtz 18.11.2017 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2017 Wczoraj miałem murowany komin, w dzień było ok. 6 stopni ale od godz. 22 do rana był mróz maksymalnie -3, można jakoś sprawdzić czy zaprawa jest ok, czy uległa uszkodzeniu?okryłem komin folią, ale nie wiem czy coś to dało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 18.11.2017 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2017 Teraz nie sprawdzisz. Możesz jedynie liczyć na to, że pod tą folią panowała trochę wyższa temperatura. Zdejmuj folię na dzień.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurtz 18.11.2017 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2017 Teraz nie sprawdzisz. Możesz jedynie liczyć na to, że pod tą folią panowała trochę wyższa temperatura. Zdejmuj folię na dzień.... a kiedy to można sprawdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 18.11.2017 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2017 Wątpię że zaprawie coś się stało ... gdyby było - 20 st C to co innego, taki przymrozek - 3 raczej nie poczynił szkód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 18.11.2017 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2017 Wątpię że zaprawie coś się stało ... gdyby było - 20 st C to co innego, taki przymrozek - 3 raczej nie poczynił szkód. Przy zaprawach z wapnem murowanie bezpieczne do - 5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 19.11.2017 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2017 a kiedy to można sprawdzić?Reakcja chemiczna wiązania wytwarza trochę ciepła, więc uszy do góry! Sprawdzisz wkrótce, jeśli będą temperatury na plusie....albo wiosną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurtz 19.11.2017 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2017 już teraz jest +5, w nocy +3, więc jakby zaprawa zamarzła to rozumiem, że nie byłaby twarda i by się sypała, czy tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 19.11.2017 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2017 Przeczytaj wpis Piotra .... reakcja chemiczna daje temperaturę wystarczającą na mróz do - 5 . Gdyby zamarzło prze rozpoczęciem reakcji to po rozmrożeniu nastąpiłby start wiązania... Rzeczywiście czasami jest to dopiero na wiosnę . W czwartek i piątek am być nawet 11 stopni .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 19.11.2017 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2017 Przy zaprawach z wapnem murowanie bezpieczne do - 5. a co z zaprawami z plastyfikatorem ? uznajemy że to wapno w "płynie" ? Ostatnio czytałem o plastyfikatorach i niestety nie znalazłem dobrych wiadomości, wychodzi na to że trzeba po prostu dodawać wapna a nie tego wynalazku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts