przemo1 26.03.2018 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2018 (edytowane) Jestem za, bo miejsca mi zostanie i bardziej czysto,tylko jak to wyjdzie finansowo? Jeśli warto, jestem w stanie włożyć w instalację tyle ile trzeba, aby tylko potem rachunki był do przełknięcia "Potrenuj" sobie z różnymi wariantami izolacji w jakimś kalkulatorze - np http://cieplowlasciwie.pl/ - lub zainwestuj w konsultacje z komercyjnym audytorem, np Asoltem z forum. I nie o wkładanie w instalację na razie chodzi, ważniejsza jest dobra izolacja i jej dobre wykonanie (jedno bez drugiego sukcesu nie gwarantuje!), dobre okna itp. Koszty ogrzewania najbardziej zależą od zapotrzebowania budynku na energię - jak zrobisz "durszlak" to żadna inwestycja w system ogrzewania nie da istotnych oszczędności. To, ile będziesz płacił za ogrzewanie decyduje się właśnie teraz lub za chwilę - przy doborze izolacji, wyborze stolarki oraz dokładnym przemyśleniu jej samodzielnego wykonania (lub doborze i późniejszym dopilnowaniu prac przez wykonawcę). Edytowane 26 Marca 2018 przez przemo1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts