mannix 18.11.2017 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2017 Podpowiedzcie proszę, jaki wybrać wyłaz dachowy? Musze wymienić mój, który ma już.... kilkadziesiąt lat (stary dom). Chciałbym, aby wyłaz trzymał normy energooszczędności, a więc trzymał parametry podobne jak okno dachowe, bo nie chciałbym, aby "ciągnęło" mi ze strychu. Dach pod dachówkami mam ocieplony watą oraz folią termo. Poza tym dobrze, gdyby miał 2 szyby - najlepiej zespolone - szyba zewnętrzna hartowana. Może być również z PCV - dłużej potrzyma i mniej będzie narażony na sprawy pogodowe. No i pytanie - który wybrać? Odstęp między krokwiami mam ok. 98-99 cm. Podpowiedzcie proszę co wybrać, aby służyło przez długie lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika.drygasiewicz 20.11.2017 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2017 (edytowane) Mogę podpowiedzieć ciekawe rozwiązanie. Nie wim czy mają dokładnie to czego szukasz, ale kupowałam w dobrej cenie. Sprawdź: moderowano.Pozdrawiam Edytowane 20 Listopada 2017 przez Tomaszs131 Link reklamowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mannix 20.11.2017 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2017 Nie dostałem odpowiedzi, więc podjąłem decyzję i kupiłem to: http://dobroplast.pl/okna-dachowe/skylight-loft.htmlOby się sprawdziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil_ 02.03.2018 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2018 I jak się sprawdza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
techniczny 03.03.2018 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2018 Witam,moim zdaniem istotne przy wyborze okna wyłazowego to wymiar -przynajmniej 60 cm szer. oraz wys. 70-90cm, tak aby można było z niego swobodnie korzystać. Na pewno sprawdzą się okna wyłazowe firm produkujących okna dachowe. P.S.Mam zamontowane FWR U3 ( 66x78 )sprawuje się naprawdę przyzwoicie , ale dla bardziej wymagających są również o wyższych parametrach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts