Michalmon 18.11.2017 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2017 Hej, Powoli zaczynam regularne grzanie w domu (przeprowadzka na przełomie listopada - grudnia).Aktualnie włączam ogrzewanie w wybranych godzinach. To co mnie zaniepokoiło, to bardzo duży spadek temperatury w momencie gdy przestaje grzać.Dla przykładu podam, że wczoraj o 22:00 wyłączyłem ogrzewanie przy temperaturze 18,5C, dziś o tej samej godzinie (czyli mijają równo 24 godziny) odnotowałem spadek temperatury aż o 1,5C. To co mnie najbardziej martwi to fakt, że w nocy nie było praktycznie mrozu (temperatura wahała się w przedziale 0, -1 C) a w dzień była w okolicach 5C. Dom jest bardzo dobrze ocieplony oraz posiada rekuperację. Proszę dajcie znać, jak to u Was wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romano78 18.11.2017 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2017 Normalnie tragedia całe 1,5 stopnia rekuperacjia chyba ci wychladza dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 18.11.2017 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2017 Spokojnie, dom czyli mury, meble (jeśli już są), stropy, posadzki a nawet fundament razem z tym co w nim jest muszą się dogrzać i złapać temperaturę, oddać wilgoć. Dopiero ich akumulacja będzie stabilizowała temperaturę w domu. Poza tym spadek 1,5 st na 24h to nie jest dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 19.11.2017 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2017 Normalnie tragedia całe 1,5 stopnia rekuperacjia chyba ci wychladza dom. taka uroda rekuperacji . Nie ozyskuje 100 % ciepła , ale umożliwie życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts