kuba900115 19.11.2017 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2017 Witam wszystkich. Chciałbym kupić agregat tynkarski i w związku z tym m am pytanie do osób doświadczonych w tynkach maszynowych. Czy pracuje ktoś bądź pracował na agregatach tynkarskich Kaleta?????? Jakie macie zdanie na temat Agregat tynkarski Kaleta 4/230V??????? W jednym ogłoszeniu na internecie wyczytałem,że wystarczy zamontować pistolet 151 i wtedy jest możliwość nakładania, gładzi gotowych jak i workowanych, klejów elewacyjnych itp, czy to prawda?? Będąc w DE (nie pracowałem jako tynkarz) widziałem jak tynkarze używali tylko pft g4 i były to nowe jak i bardzo stare maszyny z którymi latali po piętrach i tynkowali od rana do wieczora i nic tam się nie działo. Proszę o odp na moje pytania. Pozdrawiam Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 19.11.2017 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2017 Chcesz pracować spokojnie czy mieć kłopoty? Masz wybór Kaleta lub G4 co wybierasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuba900115 19.11.2017 17:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2017 To nie jest to co mam do wyboru, bo wybór producentów jest bardzo duży. Napisałem,że widziałem jak w DE tynkowali tylko pft g4, a nie że chcę ten albo tamten. Robili dziennie dużo metrów ponieważ były to bloki mieszkalne i hotele. Zapytałem o Kaletę, ponieważ znalazłem kilka informacji,że jest to o wile bardziej uniwersalny agregat, dzięki któremu po zmianie lancy można aplikować na ścianę gładź, klej jak i tynki wszelkiego rodzaju na elewacji. W necie zdania na temat agregatów Kaleta są podzielone. W większości są opinie,że firma ma bardzo nowoczesny park maszynowy i od ponad 15 lat awaryjność się zmieniła... Chciałbym aby wypowiedział się ktoś kto z doświadczenia zna te maszyny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 19.11.2017 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2017 o to też wypowiadam się z doświadczenia ponad 10 lat. Kalete jak chcesz to musi być bardzo nowa to jeszcze. Jeśli Pft to nie ma znaczenia rok produkcji ewentualnie stan. Jeśli chodzi o działania na innych polach jak tynki to za bardzo nie pomogę. PFT możesz robić na pewno jastrychy i wylewki samopoziomujące. Kalete czasem warto kupić osprzęt bo jest tańszy - nie dotyczy to części mocno eksploatacyjnych bo w tym miejscu oszczędności się mszczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuba900115 19.11.2017 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2017 Jeśli chodzi o kaletę to jeśli się zdecyduję to będzie to tylko i wyłącznie nowy agregat. Na temat akurat tych na 230v nie mogę znaleźć opini na necie:/... Odnośnie pft g4 to wiem,że można robić jastrychy i wylewki samopoziomujące, jednak w kalecie jest ta sama opcja, zastanawiają mnie jednak czy rzeczywiście po zmianie lancy można aplikować kleje na elewację, masy szpachlowe i tynki cienkowarstwowe... O pft słyszałem,że najlepsze są te z lat 90-tych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 20.11.2017 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2017 Dużych różnic na Pft nie ma. W dwutysięcznym którymś doszły czujniki po otwarciu silnika i pompy wody. 230v przynajmniej do tynków są rzadko spotykane i w przypadku Pft to jest Ritmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuba900115 20.11.2017 05:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2017 Tak wiem. Swego czasu był taki w DE z drugiej ręki za 1600E(podejrzanie tanio). Czytałem na temat serwisu kalety i większość użytkkowników bardzo sobie go chwali. Jest jeszcze jeden polski producent Bapro, który daje na swoje agregaty 5 lat gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 28.03.2018 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2018 Akurat obsluguje kilkudziesięciu tynkarzy i tylko jedna ekipa pracuje na Kalecie, jedna na Putzmaistrze a reszta na G4, bardzo mało awaryjna maszyna, części tanie, i większość eksploatacyjnych mam na stanie, elektrozawory, Geki, uszczelki, mieszadła, rzadko coś się psuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
behemot222 25.07.2018 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2018 (edytowane) A ja bardzo polecam agregaty firmy [moderowano]. Są świetni. Zawsze przemiły kontakt, obsługa, długoletnia współpraca. Warto sprawdzić, bo nie można się na nich zawieźć Edytowane 26 Lipca 2018 przez finlandia Reklamy są niezgodne z regulaminem forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts