danio8871 19.11.2017 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2017 Witam, Mam problem z oknami. Fakt są stare, plastiki lecz rogi ścian przy ościeżnicy czy ramie (nie wiem jak to się nazywa) są chłodne wręcz bardzo, nie wspomnę o parametrach bo w zimie pamiętam że były wręcz lodowate. Zaznaczam, że okna pod względem uszczelek są szczelne. Co mogę zrobił by to jakoś naprawić? Czytałem gdzieś, by zdemontować parapet wewnętrzny i ewentualnie gdy są prześwity by to wszystko uzupełnić pianką, lecz czy sama pianka zda egzamin i czy też tak trzeba zrobić od strony zewnętrznej? Co robić w przypadku ścian bocznych i sufitu? Czy rozkuc trochę ściany przy ościeżnicach i sprawdzić jak tam ma się sytuacja i ewentualnie też uzupełnić pianką i czymś na nią? Jeszcze kwestia okna balkonowego, podłoga pod oknem też jest bardzo zimna. Po rozbiurce jej, zobaczyłem że pod ościeżnica jest beton a pod nim styropian i czuć tam ze trochę wieje. Czy tam też dać trochę pianki i też coś na nią? Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danio8871 19.11.2017 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2017 Witam, Mam problem z oknami. Fakt są stare, plastiki lecz rogi ścian przy ościeżnicy czy ramie (nie wiem jak to się nazywa) są chłodne wręcz bardzo, nie wspomnę o parametrach bo w zimie pamiętam że były wręcz lodowate. Zaznaczam, że okna pod względem uszczelek są szczelne. Co mogę zrobił by to jakoś naprawić? Czytałem gdzieś, by zdemontować parapet wewnętrzny i ewentualnie gdy są prześwity by to wszystko uzupełnić pianką, lecz czy sama pianka zda egzamin i czy też tak trzeba zrobić od strony zewnętrznej? Co robić w przypadku ścian bocznych i sufitu? Czy rozkuc trochę ściany przy ościeżnicach i sprawdzić jak tam ma się sytuacja i ewentualnie też uzupełnić pianką i czymś na nią? Jeszcze kwestia okna balkonowego, podłoga pod oknem też jest bardzo zimna. Po rozbiurce jej, zobaczyłem że pod ościeżnica jest beton a pod nim styropian i czuć tam ze trochę wieje. Czy tam też dać trochę pianki i też coś na nią? Proszę o pomoc. A zaznaczę też że słychać też cały ruch uliczny, nie tak bardzo, lecz szumy dochoacatz ulicy. Jak by można było też to zniwelowac? Podejrzewam, że to ogólnie źle obsadzone okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 19.11.2017 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2017 Myślę że Twoje diagnozy mogą być trafione. Jak juz się dostaniesz do styku okno/mur to trzeba to jak najlepiej poprawić. Jeśli się da - to zastosować folię wewnętrzną. Jeśli nie - np. rozsmarować po piance silikon którym dodtkowo doszczelnisz połączenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danio8871 19.11.2017 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2017 Myślę że Twoje diagnozy mogą być trafione. Jak juz się dostaniesz do styku okno/mur to trzeba to jak najlepiej poprawić. Jeśli się da - to zastosować folię wewnętrzną. Jeśli nie - np. rozsmarować po piance silikon którym dodtkowo doszczelnisz połączenie. Tylko jak potem te rozwalone ściany naprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerad85 19.11.2017 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2017 otynkować / zagipsować. Bezinwazyjnie to nic nie zrobisz, a najlepiej to poprawić to chyba od zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts