hubbed 19.11.2017 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2017 WitamChciałbym zapytać kogoś kto orientuje się w temacie odnośnie budowy dachu. Mieszkam w domu z lat 60 (kostka) z dachem płaskim i wraz z żoną myślimy nad wybudowaniem dachu prostego dwuspadowego. Bardzo podobają nam się style nowoczesne typu dach bez okapnika i oknami dachowymi kolankowymi oraz dachem zachodzących częściowo na ścianę. I tutaj moje pytanie o jakich kosztach mówimy tzn ile taki dach kosztuje?? Ile metrów połaci dachu??Dom ma wymiary 10m x 13 m oraz przylegającą klatka schodową 5m x 2m.Bardzo proszę o odpowiedzi ludzi siedzących w temacie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel Sowinski 19.11.2017 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2017 bez projektu nikt Ci nie poda nawet orietacyjnej ceny, za duzo niewiadomych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 19.11.2017 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2017 Udaj się do jakiegoś fachowca który zrobi projekt dachu i dopiero po projekcie zrobisz wycenę rozmawiając z fachowcami od dachów. Ile metrów dachu to sam możesz wyliczyć mniej więcej, do tego więźba, poszycie, orynnowanie, obróbka kominów. Tak bez żadnej wizji to nic nie wyliczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubbed 20.11.2017 13:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2017 Bardzo dziękuję za odpowiedzi. Nie no jasne ze bez projektu nikt nic nie obliczy. Ale mniej więcej chciałbym się dowiedzieć ile metrów kwadratowych może mieć taki dach by choć troszku przyblizyc sobie o jakich kosztach mówimy. Nie mam pojęcia kiedy rozpoczne budowę a chyba taki projekt ma jakaś ważność. Dla tego pytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mastero2 20.11.2017 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2017 Ja w takich sprawach często radzę się znajomych. Bardzo często przynosi to rewelacyjne rezultaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 20.11.2017 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2017 Prosty dach dwuspadowy o kącie nachylenia 40 st, to masz 10x13 = 130 mkw i to razy 1,4 daje 182 mkw plus klatka schodowa ... łącznie pewnie jakieś 200 mkw. 200 mkw razy 190-200 zł/mkw daje ok 40 tys zł materiał z robocizną , dokładniej wyliczyć się nie da i nie traktuj tego poważnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dancos 20.11.2017 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2017 Zakładając wymiary budynku 10 × 13 i prostotę przedsięwzięcia Potrzebujesz: - dwie 15-metrowe murłaty - 32 krokwie 7-metrowe - 32 jętki - dwie płatwie 15-metrowe - 4 krokwie 7-metrowe do wiatrołapu dach około 200 m 2 Zakładając standardowe wymiary budulca pod blachę - za drewno zapłacisz około 7 tys. plus cieśle 3000 zł. Za wykonanie pokrycia z blacho dachówki z kompletnym materiałem około 20 tys . Tak pi razy drzwi licz od 25000 do 30 tyś w zależności od blachy, jaką wybierzesz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel Sowinski 20.11.2017 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2017 zakres 25-30 tys jest nie osiagalny. Śmiało załóz 50tys. przerobić kostke na spadzisty to z tylko z pozoru małoskomplikowana sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubbed 21.11.2017 09:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 Właśnie o to mnie się rozchodziło.Również zakładałem pi razy oko że około 50 tyś muszę mieć.Bardzo dziękuję za każdą odpowiedź.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubbed 21.11.2017 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 Mam jeszcze małe pytanlo. Co sądzicie o panelach blachach na rabek stojących ? Jakieś firmy polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts