Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wycena dachu

hubbed

Recommended Posts

Witam

Chciałbym zapytać kogoś kto orientuje się w temacie odnośnie budowy dachu. Mieszkam w domu z lat 60 (kostka) z dachem płaskim i wraz z żoną myślimy nad wybudowaniem dachu prostego dwuspadowego. Bardzo podobają nam się style nowoczesne typu dach bez okapnika i oknami dachowymi kolankowymi oraz dachem zachodzących częściowo na ścianę. I tutaj moje pytanie o jakich kosztach mówimy tzn ile taki dach kosztuje?? Ile metrów połaci dachu??

Dom ma wymiary 10m x 13 m oraz przylegającą klatka schodową 5m x 2m.

Bardzo proszę o odpowiedzi ludzi siedzących w temacie.

Pozdrawiam

Bardzo dziękuję za odpowiedzi. Nie no jasne ze bez projektu nikt nic nie obliczy. Ale mniej więcej chciałbym się dowiedzieć ile metrów kwadratowych może mieć taki dach by choć troszku przyblizyc sobie o jakich kosztach mówimy. Nie mam pojęcia kiedy rozpoczne budowę a chyba taki projekt ma jakaś ważność. Dla tego pytam.

Zakładając wymiary budynku 10 × 13 i prostotę przedsięwzięcia :)

Potrzebujesz:

- dwie 15-metrowe murłaty

- 32 krokwie 7-metrowe

- 32 jętki

- dwie płatwie 15-metrowe

- 4 krokwie 7-metrowe do wiatrołapu

dach około 200 m 2

Zakładając standardowe wymiary budulca pod blachę - za drewno zapłacisz około 7 tys. plus cieśle 3000 zł.

Za wykonanie pokrycia z blacho dachówki z kompletnym materiałem około 20 tys .

Tak pi razy drzwi :) licz od 25000 do 30 tyś w zależności od blachy, jaką wybierzesz .