Kamil908 19.11.2017 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2017 Witam,Mam mam piec na ekogroszek który podłączony jest do bojlera 300l razem z solarami. Mam problem z ciśnieniem wody ciepłej z bojlera.Wodę zimną pobieram ze studni za pomocą pompy. Pompa załącza się przy ciśnieniu 2,6 i pompuje do 4,2 bara. Instalacja u mnie jest dosyć stara dlatego wolę nie ryzykować z większym ciśnieniem. DO rzeczy:Mój tata robił remont piwnicy, i do pomalowania ściany konieczne było zdemontowanie naczynia ferro niebieskiego. Po zdemontowaniu go ciśnienie wody ciepłej w najdalszych punktach domu(prysznic 1 piętro) bardzo zmalało. Po zamontowaniu nie polepszyło się.Zdemontowaliśmy ponownie naczynie zakręciliśmy zawór wody który do niego doprowadza i zaczeliśmy pompować do ciśnienia 2,8. Po tym otworzyliśmy zawór wody który do niego prowadzi i ciśnienie nie polepszyło się. Jedyna różnica była taka że przed pompowaniem cały baniak był pełen wody, a tu tylko trochę się napełniło.JAk rozwiązać ten problem?Dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 19.11.2017 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2017 Witam .Zamieść zdjęcia + opis , z zamieszczonego wyżej opisu nie wiele wynika.Pozdrawiam Tomraider. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 19.11.2017 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2017 Zapowietrzenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts