dwiecegly 20.11.2017 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2017 Możecie polecić jakis sklep/hurtownie gdzie można zamówić fronty, najlepiej lakierowane (lub akryl) i najlepiej z konfiguratorem online żeby sobie podobierać elementy, frezy na zawiasy itd. Skąd zamawiacie? Chodzi mi o szafki do łazienki które chce sobie sam sklecić, mają dość nietypowe wymiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 20.11.2017 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2017 Najlepsze lakierowane z którymi miałem styczność to firma lupus.eu. Wypolerowane na lustro, ani śladu morki. Jedyna wada - dość drogie, wtedy było to ok 470 PLN za metr kwadratowy. Natomiast ostatnio zamawiałem do szafki RTV w jakiejś firmie znalezionej na allegro. Cena o połowę niższa, jakość też trochę gorsza ale w kategorii Value for the money - jestem zadowolony. Te z allegro widać że nie są aż tak dokładnie wyszlifowane przed polerowaniem, widac ślady "skórki pomarańczowej". Dodatkowo zamówiłem sobie uchwyt frezowany 45* i w jednym z frontów krawedź jest minimalnie przeszlifowana i przebija minimalnie biały podkład (fronty czarny połysk). W zasadzie przebijał, korekta czarnym foliopisem i już jest ok. Frezy zawsze robię sam, natomiast oczywiście istnieje możliwość zamówienia otworów pod puszki zawiasów. Wymiary - pełna dowolność oczywiście w ramach wymiarów standardowej płyty MDF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiecegly 20.11.2017 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2017 (edytowane) jak mozesz to podaj linka do sprzedawcy, chocby na pw. Edytowane 20 Listopada 2017 przez dwiecegly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiecegly 21.11.2017 12:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 Mając wnęke do zabudowy o szerokosci 70cm jakiej szerokosci musze zamowic fronty? Dodam że wnęka bedzie przedzielona na dwie części, lewa o szerokosci 40cm - szafki uchylne, zawiasy od dolu frontów. Tutaj chyba sie stosuje fronty o 4mm węższe niż zabudowa szafki czyli bedzie 396mm. Myśle poprawnie?Prawa strona. Szafki o szerokosci 30cm, otwierane standardowo w bok. Czy front zrobic 296mm ? Czyli Zostanie luzu po srodku ok 4mm - troche spora szpara...Sorki za może trywialne pytania ale dotychczas nie robiłem mebli z frontami na wymiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 21.11.2017 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 No ja zamawiam zawsze fronty o 4mm węższe i niższe niż wymiar korpusu. W tym konkretnym przypadku możesz zamówić o 3mm węższe i wyregulować na zawiasach gdyby coś obcierało. Natomiast szpara 3 czy 4 mm jakoś strasznie nie rzuca się w oczy. Poproś o możliwie najmniejszy promień frezu zaoblającego krawędzie, to napewno wpłynie na wizualne zmniejszenie odstępu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zachariasz 07.09.2019 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2019 Słuchajcie, mam problem z dostawcą frontów kuchennych -straszne opóźnienia w realizacji i klienci mi narzekają. Potrzebny mi więc na już praktycznie nowy producent frontów lakierowanych ,najlepiej jak robi w mega szybkim terminie- bo juz mam opóźnienia. Przeglądam net i tak - Znalazłem jednego producenta frontów Front Line spod Wrocławia http://frontline.info.pl/galeria.html wygląda to nieżle jak na mój gust. Po wstępnej rozmowie telefonicznej wygląda jeszcze lepiej bo obiecują szybkie terminy bo 7 -14 dni na fronty płaskie a na głęboko frezowane 3 tygodnie. U poprzedniego dostawcy czekałem na niektóre ponad miesiąc. Więc da mnie rewelacja . Pytanie do was- ktos zna firme i podpowie jak z jakoscią i wykonaniem ? w galerii te fronty wyglądają fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts