viviene 20.11.2017 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2017 Witam, po budowie z zeszłego roku zostały nam trzy wiadra tynku strukturalnego caparol silikonowego. Za ok 3 -4 lata planujemy wykonczyc niewielkie pomieszczenie - czy do tego czasu ten tynk może stac w piwnicy? tam jest kolo 10-15 stopni, sucho itd. Czy on nie wyschnie do tego czasu? moze wodą zalać albo coś? szkoda zeby się miał zmarnować, troche kosztował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KolorowySłoń 20.11.2017 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2017 Z tego co pamiętam, to amphisilan ma 2 lata przydatności, jednakże znam przypadki że stał dużo dłużej i nic się z nim nie stało. Na pewno odradzałbym dolewanie wody i innych specyfików bo go szlak trafi. Zaschnąć nie zaschnie jeśli będzie zamknięty. Jest biały czy barwiony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 20.11.2017 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2017 Dobrze byłoby przechowywać wiadra w suchym, chłodnym miejscu.Podobnie jak Ty przechowuję tynki w piwnicy i ostatnio miałem okazję ponownie użyć mozaiki do poprawek na elewacji. Wszystko było w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viviene 20.11.2017 14:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2017 Tynk jest barwiony z mieszalnika - beżowy kolor. W piwnicy jest sucho i chłodno, z dala od światła itp. Sytuacja jest taka,że wiaderko kosztowało 180 zł, sąsiad chce je kupić za 50zł do wykończenia garażu ale mnie też by się za te 3-4 lata przydał-tym bardziej,że kolor by mi idealnie pasował. Nie wiem czy zostawić i zaryzykować czy jednak sprzedać i chociaż te pare groszy mieć W castoramie pytałam przy okazji zakupów i powiedzieli,że zakładanie tynku po terminie ważności to mogą byc plamy/przebarwiania i odpadnie po jednym sezonie. jeszcze straszyli ,że to wtedy trzeba ekipe do ściągniecia tego i zalożenia nowego drugi raz wolac i koszty potrójne. No ale oni tam różne głupoty gadają więc wole jeszcze zapytać tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daanjaan 20.11.2017 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2017 U mnie po tynkowaniu zostało 4,5 wiadra Caparol Carbon. Po pół roku struktura w tej "połówce" wygląda w zasadzie identycznie jak kiedy był prosto z mieszalnika. Mam nadzieję że trochę pożyje bo totalnie nie mam koncepcji co z nim robić, nawet wyrzucić > 100 kg nie jest łatwo. Może zdążę drugi dom wybudować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts