wojtekweb 20.11.2017 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2017 Mam dom w stanie SSZ i chciałbym powoli przejść do instalacji wod-kan, wentylacji mechanicznej i elektryki, a wcześniej wykonać hydroizolację na podłodze. Dom jest na płycie, ściany z sylikatów, a pomiędzy płytą a bloczkami z sylikatów jest papa. Pytanie, jak najlepiej wykonać hydroizolację i w jaki sposób połączyć z papą. Kierownik wspominał o: Betament BE 89, słyszałem też trochę dobrego o masach kmb / polimerowo - bitumicznych. Czy ktoś może coś doradzić, chciałbym też wykonać takie prace na początku grudnia o ile pogoda pozwoli, a część z tych produktów można stosować powyżej 5 stopni. Na koniec pytanie, czy jeśli położę instalacje wod-kan i elektrykę to potem ewentualnie będę mógł podnieść rury peszle na tyle aby dokładnie taką izolację wykonać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admiralbar 20.11.2017 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2017 A pod plyta jaka jest izolacja ? Te wszystkie masy sa bardzo falne, ale odpowiednio kosztuja. Jak masz pape pod scianami to czemu nie papa wlasnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtekweb 21.11.2017 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 A pod plyta jaka jest izolacja ? Te wszystkie masy sa bardzo falne, ale odpowiednio kosztuja. Jak masz pape pod scianami to czemu nie papa wlasnie ? Pod płytą tylko folia 0.2. Dlaczego nie papa? Widziałem kilka tematów, gdzie ludzie odradzali papę ze względu na to, że może być szkodliwa dla zdrowia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admiralbar 21.11.2017 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 Ooo stary a ja widzialem jak rozbilo sie czerwone auto, dlatego nigdy nie kupie czerwonego samochodu.Temat papy byl maglowany, jaka to szkodliwa, rozpuszcza styropian itp - wszystko bujda na resorach. Pomysl ile kg chemii zjadasz rocznie a nie martw sie papa.Wracajac do tematu - ja bym dal pape po calosci,ew jak masz sucho to folie ale grubsza niz 0,3 (co cenowo bedzie podobne do papy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtekweb 22.11.2017 16:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2017 Ooo stary a ja widzialem jak rozbilo sie czerwone auto, dlatego nigdy nie kupie czerwonego samochodu. Temat papy byl maglowany, jaka to szkodliwa, rozpuszcza styropian itp - wszystko bujda na resorach. Pomysl ile kg chemii zjadasz rocznie a nie martw sie papa. Wracajac do tematu - ja bym dal pape po calosci,ew jak masz sucho to folie ale grubsza niz 0,3 (co cenowo bedzie podobne do papy) Dzięki za opinie, już odpisywałem w temacie płyt o tych masach, zapytam jeszcze kierownika o papę, bo z tego co pamiętam to właśnie papę sugerował jak rozpoczynałem budowę, ale ostatnio zmienił zdanie. Polecasz konkretnego producenta, bo chciałbym to zrobić w grudniu, a nie wiem czy nie będzie już za zimno.. a jak położę instalacje, co chciałbym zrobić przez zimę to już nie położę potem papy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 22.11.2017 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2017 Katastrofa...Jedyne jakie możesz na zimnym betonie położyć to telefon, sieć i elektryka.ŻADNYCH RUR!!!Te kładzie się W POŁOWIE grubości ocieplenia podłogi.No, chyba, ze uparłeś się i krzywdę MUSISZ sobie zrobić. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtekweb 22.11.2017 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2017 Katastrofa... Jedyne jakie możesz na zimnym betonie położyć to telefon, sieć i elektryka. ŻADNYCH RUR!!! Te kładzie się W POŁOWIE grubości ocieplenia podłogi. No, chyba, ze uparłeś się i krzywdę MUSISZ sobie zrobić. Adam M. Rozumiem, że mówimy o ciepłej i zimnej wodzie - to już wiem i będzie w połowie. Mam wątpliwości głównie odnośnie rodzaju hydroizolacji i czy położenie np. elektryki nie spowoduję, ze potem już dokładnej hydroizolacji nie wykonam... tylko tyle i aż tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 22.11.2017 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2017 Potem można, ale łatwiej nie będzie.... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 22.11.2017 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2017 Już tu nie jednemu doradzałem. Folia basenowa lub do oczek wodnych ze sklepu ogrodniczego. Sklejona taśmą butylową do papy z pod ścian. No, ale ja nie pchałem elektryki pod podłogę. PozdrawiamCezary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts