jareko 14.02.2018 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 Może powiem tak Wyślij firm do serwisu.Nigdy na ogromną ilość sprzedanych HSow Jeziwrskiegi poznieh Hekaplast/Awilux takiej nieszczelności nie widziałem.Reklamuj bo tak być nie moze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ironsmith 14.02.2018 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 (edytowane) filmik był wysłany bo 2 przyjazdy serwisu nie pomogły aż wpadłem na pomysł żeby to udowodnić za pomocą świaczki, serwisanci po 3 -ciej wizycie i wymianie uszczelek sami w protokole napisali że nadal płomień zachowuje się dziwnie i dostałem maila od service'u jak wyżej Edytowane 14 Lutego 2018 przez ironsmith Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 14.02.2018 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 Woooow Kasiu jaka szybka reakcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ironsmith 14.02.2018 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 jareko może ty masz jakieś pomysły co może być przyczyną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 14.02.2018 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 Stawiasz mnie w lekko niezręcznej sytuacji Może odpowiem przewrotnie HS systemu Schuco zarówno w wersji CT jak i SI jest dopracowany dosłownie w każdym szczególe. Tam dzieki zastosowaniu systemu uszczelek na górnej listwe nie ma którędy wiać. Dół z racji osiadania skrzydla na uszczelce tez jest szczelny. Bok od strony klamki ma wystarczające uszczelnienie Tak samo jak zachodzące skrzydło na fix Niewralgicznyn miejscem jest dolna część pionowego profila na łączeniu skrzydła z fixem jak i górną część. Dół ma w tym miejscu przyklejona na próg gumę co daje szczelność. Na górze jest odpowiedni dodatkowy element mocowany do profila fixa Zdarza się że przy demontażu skrzydła i ponownym jego zakładaniu ten element ulega uszkodzeniu. Właściwie nie zniszczeniu tylko wygieciu i można to wyprostować ponownie demontujac skrzydło ale plastik jest już odksztalcony i nie przylega prawidłowo. To może być przyczyną. Zamontowalem ponad 100 HS z czego większość produkcji Awilux i nigdy nie miałem z nimi problemów. Każdy jest szczelny. Dlatego sadze ze jest to błąd monterów ktory mógł nie zostać wychwycony przez serwis bo jest prawie niewidoczny. Świeca odchyla plomien bardzo intensywnie co swiadczyloby o malej szczelinie Może być też lekko sciagnieta badz minimalnie za krótka pionowa uszczelka Innych możliwości nie ma Dokladna sekcja zwłok tego miejsca wskaze przyczynę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ironsmith 15.02.2018 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2018 jareko wiem o którym elemencie mówisz był narożniku pęknięty serwisanci wymienili uszczelki pionowe na stałym skrzydle i taką szczotkową (nie wiem jak się nazywa z włosiem) na gumową przy skrzydle ruchomym i w protokole napisał że nadal widać dziwne zachowanie świecy, dziwiło ich to że dmucha u góry ale tylko między szyną aluminiową, okna s poszerzeniami na dole i górze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 15.02.2018 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2018 Jaka szyna aluminiowa na dole ?Na dole jest tylko prowadnica po której jeżdżą sanki i tamtędy nie ma prawa wiać bo z obu jej stron jest dolna uszczelka skrzydła nim dociskana Jeśli wieje środkiem górnej szyny obejmowanej uszczelka w momencie opuszczania skrzydła i wszystkie dodatkowe uszczelnienia są ok to powoem szczerze nie wiem co może być przyczyną ale pomyśle nad tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ironsmith 15.02.2018 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2018 właśnie wieje tą górną sam jestem zdziwiony po tam już powietrza z zewnątrz nie powinno być, pierwsze uszczelki po obwodzie powinny załatwić sprawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Okse 15.02.2018 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2018 Tam naprawdę nie ma którędy wiać Biorąc pod uwagę konstrukcję HS i sposób uszczelkowania powodem może być za krótka któraś uszczelka powiązana z ościeżnicą w jej górnej części. Nie widzę innego miejsca którym powietrze może przedostawać się do środka górnej aluminiowej prowadnicy skrzydła Na ty, bym się skupił. Serwis ma do Ciebie blisko z Leszna więc skoro dalej nie została usunięta usterka - męcz ich by to uczynili. HS ma spełniać wymagania z DWU (deklaracji właściwości użytkowych) jakie zapewne wraz z WZką dostałeś Tak jak jest, jest źle i skoro serwis wykluczył błąd montażowy winy należy szukać w produkcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel2905 15.02.2018 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2018 witam miałem jeden taki przypadek w hs ze wiało w tym miejscu ale hs był an innym profilu . powodem było skrzydło bierne w środkowej części(przy słupku ) 1 mm opadł i tam sie dostawało powietrze widać to było tylko od zewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ironsmith 15.02.2018 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2018 pawel2905 rozumiem ma szukać szczeliny na stałym słupku u góry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel2905 15.02.2018 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2018 pawel2905 rozumiem ma szukać szczeliny na stałym słupku u góry? tak spróbuj może to to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 15.02.2018 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2018 Konstrukcja Schuco jest inna i malo prawdopodobne by słupek zaczął odstawać od profila ramy.Jednak szukalbym w uszczelkach a najlepiej wzywam serwis do skutku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
riatb23 21.02.2022 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2022 Witam,Czy udało się może rozwiązać problem z HST Aviluxa? Mam ten sam tehermo slide i u mnie również wieje wiatr w górnej prowadnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts