sadim 21.11.2017 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 WitamPosiadam dom wybudowany w 2015r. Na całej powierzchni dachu wykonano ocieplenie pianą PUR o grubości od 25-30cm. Ale ciągle mam wrażenie że to jest mało...latem strych gorąco, a zimą jakby u góry chłodniej choć temperatury ustawione identycznie. Chciałbym go jakoś docieplić. Została mi pewna luka między pianą ,a płytami g-k i pomyślałem żeby wdmuchnąć tam kulki styropianowe...na skosach bo wełna w podłodze strychu jest o grubości 15cm. Jak sądzicie...czy to coś da? Czy nie zawilgotnieją płyty g-k? Nie powygina ich? Bedzie tam powietrze cyrkulować bez przeszkód? Z góry dzieki za sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 22.11.2017 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2017 Witam Posiadam dom wybudowany w 2015r. Na całej powierzchni dachu wykonano ocieplenie pianą PUR o grubości od 25-30cm. Ale ciągle mam wrażenie że to jest mało...latem strych gorąco, a zimą jakby u góry chłodniej choć temperatury ustawione identycznie. Chciałbym go jakoś docieplić. Została mi pewna luka między pianą ,a płytami g-k i pomyślałem żeby wdmuchnąć tam kulki styropianowe...na skosach bo wełna w podłodze strychu jest o grubości 15cm. Jak sądzicie...czy to coś da? Czy nie zawilgotnieją płyty g-k? Nie powygina ich? Bedzie tam powietrze cyrkulować bez przeszkód? Z góry dzieki za sugestie A jakiej grubości masz tą lukę miedzy piana a k-g? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sadim 22.11.2017 16:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2017 Wacha sie od 10 do 13cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 22.11.2017 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2017 (edytowane) Wacha sie od 10 do 13cm To coś to da, ale cudów się nie spodziewaj. Tak jakbyś dołożył peniwe 50-70% litego styropianu :-/ Ja miałem spaprane ocieplenie w okolicy murłaty. Wdmuchanie 30cm (bo tyle było powietrza) miedzy k-g a murłatą, no i to doooopy to nie urwało niestety. Zwróc uwagę na to czy jakiś stelaż od tego k-g nie będzie ograniczał przemieszczania się styropianu w czasie wdmuchiwania. I zwróc uwage na to co by wdmuchiwali - firmy czesto po taniości wdmuchują regranulat - czyli rozdrobniony styropian. On sie nie ułoży tak dokładnie jak ładne nowe okrągłe granulki nie sprasowane jeszcze. Jest duża różnica w cenie materiału i ilości ile tego wchodzi. Jak widziałem jak wygląda taki regranulat to moim zdaniem gra nie warta świeczki. Sporo miejsca i powietrza miedzy kawałkami styropianu. Zawsze możesz na próbę zrobić jedno pomieszczenie i zobaczyć przez pare dni czy jest róznica. Edytowane 22 Listopada 2017 przez Jastrząb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sadim 22.11.2017 18:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2017 Aż tak niewielką różnice odczuje? Troche mnie to zniechęca...może są inne patenty na takie niedostępne miejsca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 22.11.2017 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2017 Perlit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sadim 22.11.2017 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2017 Przy 10cm...wychodzi 8kg na 1m2. Nie za ciężki ten perlit? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 23.11.2017 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2017 worek 125 l waży 8 kg.Tak samo lekki jak styro.Tomraider. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts