Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Defro Bio Slim - ustawienia, uźytkowanie, pellet

tomtom30

Recommended Posts

Witam Biały napisz mi jakim cudem masz włączone tryb pompy równoległe z priorytetem cwu?Albo jedno albo drugie.Grzanie peletem wody latem za 90zł ten sam wynik możesz osiągnąć grzałką w taryfie w11 a jeśli masz 12 to połowę tego.Więc bez kiwnięcia palcem w domu a efekt ten sam.Nie wiem dlaczego mając regulator pokojowy kocioł odpala się co 40min.To po jakiego grzyba on jest?Aby temp. pokoju pokazywał:D tą samą funkcję spełnia zwykły termometr za 10zł.W menu masz opcję grzanie podłogowe nie wiem czym to się objawia bo mam grzejniki ,ale po coś zapewne ona jest.W menu też jest taka funkcja w kotle do opcjonalnego wyłączenia jak podtrzymanie temp.Dla mnie grzanie w określonych godzinach to jak strzelanie na oślep przecież warunki pogodowe dynamicznie się zmieniają raz jest cieplej raz zimniej więc tu najlepszym rozwiązaniem będzie regulator pokojowy i przy podłogówce pogodowy.No ale każdy robi jak uważa.Sporo ludzi nie czyta też dtr kotła i ulegają reklamom ,że sam się rozpala sam gasi itp.Przecież to kocioł na paliwo stałe do którego oprócz wysypania popiołu i uzupełnieniu paliwa trzeba też go tu i tam wyczyścić aby nie ładnie wyglądał tylko miał większą sprawność i mniej palił.DTR wyraźnie mówi z jaką częstotliwością czyścić poszczególny element.Dla leniwych czujnik temp.spalin który informuje ,że czas poruszać wyciorem w wymienniku.Na dzień dzisiejszy konstrukcja już leciwa(wymiennik poziomy)który obrasta brudem dużo szybciej jak pionowa konstrukcja i jeszcze plus ta cena z sufitu :D Na dzień dzisiejszy wg.mnie nieopłacalny zakup. Edytowane przez Barliniak