filce ojca 22.11.2017 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2017 Witam, Stoję przed wyzwaniem założenia instacji CO w jednorodzinnym domu. Zamieszczam widok domu oraz moje propozycję rozmieszczenia grzejników. Zanim zaproszę instalatora, chciałbym zasięgnąć opini forumowiczów " co by sie nie dać porobić".Posiadam: kocioł na olej opałowy Rapido z palnikiem BF 100. Planuję do tego grzejniki convector. W łazience chciałbym mieć ogrzewannie podłogowe. Co myślicie o tych grzejnikach do tego kotła? Jak według was powinna być poprowadzona instalacja ? Czy mogę do każdego grzejnika prowadzić instalację w podłodze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 22.11.2017 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2017 Skoro nowy dom to tylko w podłodze bo niby jak inaczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filce ojca 23.11.2017 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2017 Skoro nowy dom to tylko w podłodze bo niby jak inaczej? Jest to modernizacja isniejącego budynku. A inaczej - rurki po ścianach , zasilanie wysoko powrót nisko - jak rozumiem przy CO z obiegiem grawtacyjnym. Ale takich rozwiązań nie trzeba stosować jeśli obieg jest wymuszony pompką jeśli dobrze rozumiem?Czy mogę podłączyć np. grzejnik w kuchni i łazience szeregowo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filce ojca 19.12.2018 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2018 Temat do zamknięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts